Se billederne fra åbningen af udstillingen ”100 steder at huske før de forsvinder"


Se billederne fra åbningen af udstillingen ”100 steder at huske før de forsvinder"

Den 24. august åbnedes udstillingen "100 Steder at huske før de forsvinder" midt i den natur, der er truet. Udendørs-udstillingen viser 100 steder på kloden, som dramatisk vil ændre sig eller risikerer helt at forsvinde, når klimaforandringerne for alvor sætter ind. Et af billederne er af Vadehavet, et tilholdssted for mere end ti millioner trækfugle, der er truet på grund af et stigende havniveau.

Udstillingen blev åbnet i flot sommervejr med mange besøgende og med taler af bl.a. Povl Kylling Petersen, formand for Den Sønderjydske kulturaftale, Carl Holst, formand for Region Syddanmark og HKH Prins Joachim.
Talerne viste alle stort engagement i klimaudfordringen og de konsekvenser den har for ikke vore "steder" men også verdens befolkning.

"Vores klode forandrer sig. Det har den altid gjort. Men nu sker det i en fart, så vi alle kan se det. Med denne udstilling bliver det tydeligt, hvad vi står til at miste", sagde Prins Joachim.

Prins Joachim kunne som formand for organisationen CARE fra sine rejser i Afrika berette gribende om tørkens stigende konsekvenser for Afrikas befolkning. Læs mere om CARE på www.care.dk.
Se billederne fra udstillingens åbning og besøg udstillingen ved Højer-sluse frem til den 23. oktober. Læs mere om udstillingen på www.100places.com.

Understreger behovet for at byerne gøres CO2-neutrale gennem en fælles indsats
- Udstillingen er et wake-up call for os alle og understreger vigtigheden af byernes fortsatte indsats for at forebygge radikale klimaforandringer, siger ProjectZeros Peter Rathje, som peger på at netop grænselandet ambitiøst satser på at skabe CO2-neutrale byer i bl.a. Sønderborg og Flensborg.

Danske og tyske skoleelever inviteres til at lære om klimaproblemerne
I forbindelse med udstillingen bliver skoleklasser fra Kulturregionerne Vadehavet og Sønderjylland og fra den tyske side af grænsen inviteret til at besøge fotoudstillingen.

Udstillingen vil derudover tilbyde skolerne et undervisningsmateriale på forhånd. - Materialet hjælper med at forberede eleverne på udstillingen. Det skulle gerne sætte sit aftryk på dem ved at skabe bevidste borgere på langt sigt, og på kort sigt skabe debat omkring verdens klimaproblemer, som også foregår lige udenfor vores egen dør, siger Povl Kylling Petersen videre.

PRCookiepolitik