Kunsten at formidle naturvidenskab


Kunsten at formidle naturvidenskab

En smilende Ann Marker underholdt fredag den 5. august et halvt hundrede interesserede borgere på Sønderborg slot, hvor videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen var at finde blandt tilhørerne.

Fra sin tid som vært på det populære naturvidenskabelige magasinprogram "Viden om" på DR2 og 4 år som TV-meteorolog samme sted, blev publikum beriget med sjove og gode historier omkring formidling af naturvidenskab.

- det er bestemt ikke en helt let opgave!

Hvordan får meteorologen fortalt det danske folk at den kommende uge byder på grå himmel og kedeligt regnvejr fra morgen til aften? Og hvor går grænsen når der skal fortælles historier om meget følsomme naturvidenskabelige emner? - hvad kan man egentlig tillade sig at vise på TV?Gitte Bjørn-Luthi der var blandt tilhørerne sammen med familie og veninder, sagde efter arrangementet: "Det var et dejligt inspirerende foredrag, som satte formidling af naturvidenskab i et perspektiv som man ikke lige tænker over hjemme i stuen". "Jeg er sikker på at flere af de lærere der er her i eftermiddag har fået redskaber med hjem til undervisningen".

I dag er Ann Marker kommunikationschef i firmaet ChoosEV og frontfigur for TESTenELbil projektet, som også er udrullet i Sønderborg Kommune. Og hvad der kom bag på tilhørerskaren var, at elbilen slet ikke er nogen ny opfindelse, i 1859 blev den første elbil opfundet og i 1890 var der flere elbiler end der var benzindrevne biler i New York.

Da Cadillac opfandt selvstarteren i 1912 døde elbilen…..

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen afrundede det underholdende foredrag med opbakning til det gode naturvidenskabelige arbejde, der er så aktuelt i Sønderborg kommune og med konstateringen: "Det er et VIRKE at formidle naturvidenskab og ikke bare en let tilgængelig opgave".


LJ

Cookiepolitik