100% udskiftning giver 81% besparelse


100% udskiftning giver 81% besparelse

Erika Petersen, forpagter af UNO Danmark i Perlegade, blev præsenteret for hvilken effekt LED belysning havde på hendes væg med farverige strømper.
- Og der var ingen tvivl, Erika var overbevist om at der var stor fordel i at skifte pærerne i hele den 120 m2 store butik i Perlegade.
40 kraftige spots udgjorde hovedparten af UNOs belysning på tøjstativerne, de er nu blevet til 32 spots med et langt lavere energiforbrug. Faktisk så lavt at besparelsen på elforbruget til belysning forventes at blive på 81 % uden at skifte armaturer og lysstyring.

"Der var slet ingen tvivl om at der er stor fordel i at udskifte belysningen i butikken, trods den store investering det er at skifte alt til LEDpærer, kan jeg med den store besparelse se at det sagtens kan betale sig og vil tjene sig ind på kort tid" siger Erika Petersen.

LEDlyset har også den effekt at indeklimaet i butikken er blevet bedre. Den varme som der før blev generet af halogenpærerne i de 40 spots er nu reduceret betydeligt og butikken er langt mere behagelig at opholde sig i.

UNO Danmark blev den 28. juni kåret som ZERObutik, sammen med 20 andre butikker i Sønderborg-området, der alle vægter klimaindsatsen og den økonomiske besparelse højt.

ZERObutiks energivejleder Anders Mouritsen er begejstret for den indsats som Erika Petesen har lagt i sin butik på energiforbruget ved belysning. "En besparelse på 81 % på forbrug til belysning uden at have skiftet andet end pærer, er meget flot, det burde give os alle stof til eftertanke" siger Anders Mouritsen, der allerede nu er klar til at certificere 8 nye ZERObutikker i Sønderborg-området.

Læs mere om ZERObutik her

LJ

Cookiepolitik