10 nye testpiloter er klar til elbilerne

10 nye testpiloter er klar til elbilerne

Sønderborg Kommune, elbiloperatøren ChoosEV og ProjectZero skal, med forskningsprojektet "testenelbil.dk", nu i gang med 2. runde i kommunen. Elbilerne har allerede kørt i tre måneder med Sønderborgs borgere bag rattet, og nu skal 10 nye familier bag rattene og teste elbilerne.

De nye testpiloter får udleveret deres elbiler ved et arrangement på Sønderborg Slot fredag d. 5. august kl. 16.30-18.00. Borgmester Aase Nyegaard byder velkommen, og testpiloterne bliver introduceret til deres nye køretøj. Også kommunikationschef Ann Marker, ChoosEV giver de nye el-bilister nogle ord med på vejen.
1. rundes testpiloter har haft mange gode og sjove oplevelser med elbilerne, og flere har bl.a. vist dem frem ved Tour de Flens, et elbil-løb fra Flensborg til Glücksborg. At første hold ikke er glade for at skulle aflevere bilerne igen, giver de udtryk for på deres blog på "testenelbil.dk". Her skriver en af testpiloterne:

- Jeg kom til at tænke på en sang med Troels Trier. Den med at han fra sin rekreation skal tilbage til støjen og hjem til forureningen. Sådan havde jeg det i går, da jeg skulle aflevere elbilen. Som man dog hurtigt bliver forvænt. (…) Der gik det igen op for mig, hvor glad jeg havde været for elbilen. Tusind tak for lån. Det har været en sand fornøjelse.

Stærk lokal forankring
Projekt testenelbil.dk i Sønderborg støttes af energiselskabet SE, som er medejer af ChoosEV og har valgt at støtte udrulningen af projektet i en række syd- og sønderjyske kommuner. Også en række lokale virksomheder og aktører har valgt at støtte projektet, nemlig Kreditbanken, ProjectZero, Landdistriktsudvalget, samt Bitten og Mads Clausens Fond.

- I landdistriktsudvalget arbejder vi for, at det ikke er energimæssigt dyrere at bo på landet end i byen. Derfor glæder vi os over at se elbiler rulle rundt på landevejene. Projektet er et stort skridt i den rigtige retning, og derfor har vi i udvalget valgt at være projektpartnere, siger formand for landdistriktsudvalget i Sønderborg Kommune, Charlotte Riis Engelbrecht.

Foredrag med Ann Marker

Samme dag som 2. rundes testpiloter bliver sendt på vejene, holder ProjectZero et arrangement for House of Science-netværket, hvor Ann Marker, kommunikationschef ved ChoosEV, fortæller om naturvidenskabelig formidling og elbiler. Foredraget er åbent for alle interesserede og gratis. Deltagelse kræver tilmelding til louise.johnsen@projectzero.dk

Læs om foredraget HERProjekt TEST en ELbil

"Testenelbil.dk" kører frem til foråret 2013 i Sønderborg Kommune, hvor i alt 80 familier får mulighed for at deltage. Interessen for at blive testpilot i Sønderborg har været imponerende, og de knap 700 borgere, der allerede har ansøgt, er stadig med i puljen og behøver ikke søge igen. Næste ansøgningsrunde vil blive offentliggjort i lokalaviserne, men man kan forhåndstilmelde sig allerede nu på www.testenelbil.dk.

Cookiepolitik