Årh hvor er det fedt at køre el-bil!


Årh hvor er det fedt at køre el-bil!

Årh - hvor er det fedt at køre elbil! - Udbrød Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard, da hun bød de 10 nye testpiloter velkommen i Riddersalen på Sønderborg slot.

10 nye testfamilier fik overrakt nøglen til den elbil, de skal teste igennem de næste 3 måneder.

Innovations- og udviklings direktør i SE, Per Munk Jensen, hilste fra de forhenværende testpiloter med ønske om at de nye "ejere" skulle passe rigtig godt på bilerne, for det var sørgeligt for 1. hold af testpiloter at aflevere nøglerne. Per Munk Jensen præciserede at hele TESTenELbil-projektet er vigtigt for arbejdet om at Danmark skal være CO2-neutral senest i 2050.

Ideen bag TESTenELbil er at få så megen viden om bilisters brug af elbilen som muligt, hvor passer den ind i hverdagen og hvordan passer den til den enkelte families behov. Firmaet bag projektet - ChoosEV tror på at kunne gøre klimasagen til virkelighed med Europas største forskningsprojekt indenfor elbiler.


"Med jer som nye testpiloter kan vi i Danmark gøre en klog forskel med denne viden vi får og indsamler - det er dejligt at I vil teste for os" sagde kommunikationschef i ChoosEV, Ann Marker, som også glædede sig over den store tilslutning der er til projektet i Sønderborg Kommune.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen ville meget gerne have en elbil som ministerbil, men desværre er udviklingen ikke så langt endnu. Bilernes lave rækkevidde kan ikke stå helt mål med det behov en minister har. Men ministeren forsikrede testfamilierne om, at der arbejdes på at få ensrettet opladningsmulighederne i Europa og ikke mindst at få flere ladestandere til elbilerne.

De store smil var fundet frem, da familierne endelig kunne trille lydløst fra slotskajen og hjem med deres nye elbil, i hvert fald for de næste 3 måneder.


LJLæs mere om TEST en ELbil på www.testenelbil.dkTESTpilot med smil!Jubii vi ruller!

Cookiepolitik