50 nye ENERGIspirer


50 nye ENERGIspirer

Uge 15 er Europæisk uge for vedvarende energi. ProjectZero og House of Science inviterede Gråstens yngste borgere til en ENERGI-rig formiddag.

Vandhanen Vandfred, Elpæren Elly og Radiatoren Randi knoklede derudaf, da 50 børnehavebørn fra Stjernevejens Børnehave, Børnehaven Engparken og Børnehaven Bulderby deltog i en energi-rig formiddag i Gråsten.

Vandfred, Elly og Randi var hovedpersoner i teaterstykket "Elpæren og Vandhanen", og der var stor deltagelse fra alle 50 børn, der så gerne ville hjælpe den stakkels vandhane med at holde op med at dryppe, den grædende elpære der altid var tændt og radiatoren Randi der var forfærdelig overophedet. Ved hjælp af tryllepulver, sang og magiske fagter lykkedes det at få skruet ned for varmen og slukket for strøm og vand, så Vandfred, Elly og Randi atter kunne fungere uden at gå helt i stykker.


De unge ENERGI-spirer kastede sig, efter teaterstykket, ud i bygning af de flotteste huse i lego, enkelte med tilhørende vindmøller og biler der kørte på magi i stedet for benzin. Der blev tegnet flotte tegninger med prinsesser og slotte med egne vindmøller.

Og hvad sker der med et fyrfadslys der flyder i vand, når det omsluttes af et glas? Børnene iagttog intenst at lyset gik hurtigt ud og vandstanden i glasset steg. Alt ilten var borte og glasset var ikke helt let at få op igen.

Formiddagen sluttede med en vandstafet de tre børnehaver imellem, vand blev fragtet fra den ene spand til den anden, og til sidst hældt op i en vandraket, som vi sendte af sted til månen, eller hvert fald mange meter op i luften til børnenes store begejstring.

"Wouww" lød det fra den store børneflok. Som energi-rige gik hjem med hver sit ENERGI-spire diplom.
Svampestafet

Er jeg nu helt tryg ved det her?Sker der noget?Svampe/vand stafetHvad sker der med flammen på lyset når glasset sættes over?Melanies lego vindmølle

Cookiepolitik