Verdensnyhed i Høruphav


Verdensnyhed i Høruphav

Sådan ser et skrottet oliefyr ud. En glad Christel Juhl Thomsen er i stedet blevet indehaver af verdens første intelligente varmepumpe

Nede i kælderen hos Christel Marie Thomsen på Hørup Bygade står en verdensnyhed - mindre kan ikke gøre det. Christel Marie Thomsen har nemlig ikke kun fået installeret en varmepumpe - hun har fået sig en intelligent varmepumpe, og det er hun den første, som har, men flere er på vej.

At varmepumpen er intelligent vil sige, at den automatisk går i gang på tidspunkter af døgnet, hvor elprisen er lav, og herefter gemmer varmen i en akkumuleringstank, indtil den skal bruges. Hvornår prisen er lav, ved varmepumpen, fordi den har forbindelse til internettet.

Christel Marie Thomsen er den første, som har fået det nødvendige ekstraudstyr koblet til sin nye Danfoss varmepumpe, og udstyret har hun oven i købet fået stillet ganske gratis til rådighed. SydEnergi har nemlig et demonstrationsprojekt kørende, som er en del af et landsdækkende forskningsprojekt. Således kan 50 husstande i Sønderborg kommune nu gratis tage forskud på fremtiden med en varmepumpe, der selv holder øje med elprisen.

At Christel Marie Thomsen blev den første med en intelligent varmepumpe gik ikke helt stille af. Mens folk fra Broager VVS var i gang i kælderen, kom et filmhold fra Danmarks Radio på besøg.

- Den har fået mere opmærksomhed, end jeg havde regnet med. Men det er kun godt, at ny viden på området kommer ud til så mange som muligt, smiler Christel Marie Thomsen.

Se indslaget på DR1 via dette link. Vælg lørdag den 3. juli 2010 kl. 18.30 og spol frem til det 18. minut og 19. sekund.VVS-installatør Mads Clausen fra Broager VVS i færd med at installere endnu en Danfoss varmepumpe. Denne gang i Høruphav.Fakta

I dag findes der ca. 80.000 varmpumper i Danmark. 32.000 varmepumper har en effekt på ca. 200 megawatt, hvilket svarer til et lille kraftværk eller en vindmøllepark.

Cookiepolitik