Leo giver fjernvarmen topkarakter


Leo giver fjernvarmen topkarakter

Emma Christensen og Leo Petersen nåede lige akkurat at få deres hus i Gl. Dybbøl koblet på fjernvarmenettet, inden sneen væltede ned i december.

Dagen før sneen væltede ned og begravede Danmark, blev Leo Petersen tilsluttet fjernvarmenettet.

Det var i sidste øjeblik. Den 15. december var håndværkerne færdige med at koble Leo Petersens ejendom på Hørtoftvej til fjernvarmenettet, og dagen efter væltede sneen ned og satte en foreløbig stopper for arbejdet med at rulle fjernvarmen ud i det gamle Dybbøl.
Når vejret igen tillader det, går det videre med den resterende del af området omkring Dybbøl Kirke. Derefter er det beboerne på Dybbøl Bygade fra Brugsen og ind mod Sønderborg, som får mulighed for at koble sig på fjernvarmen.

Ikke en svær beslutning
- For os var beslutningen om at skifte det gamle oliefyr ud med fjernvarme ikke svær at tage, fortæller Leo Petersen, og hans kone Emma Christensen nikker samstemmende. - Ikke alene er det det nemmeste, men det er også det billigste i længden, vurderer hun.
- Sønderborg Fjernvarme har beregnet, at vores forbrug vil komme til at ligge på små 11.000 kroner om året, og det er væsentligt mindre end de cirka 16.000 kroner, vi plejer at bruge på olie. Desuden kan jeg se, at vi allerede nu ligger under budgettet, fortæller Leo tilfreds.

Fordele for pensionisterne
Gennem kommunen har man desuden som pensionist mulighed for at indefryse konverteringsudgifterne, så de først skal betales, når huset sælges.
- De samlede udgifter for os lå på 50.000 kroner. 34.000 for at få fjernvarmen ført ind til kælderen, og 16.000 for at få det gamle fyr ud og monteret en fjernvarme unit på det bestående anlæg, forklarer Leo Petersen.
Han stod selv for at indhente tilbud på smedearbejdet, altså de 16.000 kroner. Men som noget helt nyt kan Sønderborg Fjernvarme nu tilbyde en pakkeløsning, hvor selskabet står for hele arbejdet, hvis man ønsker det.
- Vi valgte Erik's Smede og VVS, og det har vi bestemt ikke fortrudt. I det hele taget har mødet med alle de involverede håndværkere kun været positivt, siger Leo.
- De var utrolig professionelle alle sammen og meget servicemindede, supplerer Emma.
- Ja, det var bare pikobello. Hele forløbet var simpelthen til UG. Bagefter kunne man dårlig nok se, at de havde været der, roser Leo og fortæller, hvordan Emma var nede at servere Gløgg for nogle af dem.
- Ja, jeg syntes lige, de skulle have noget at varme sig på, smiler hun.

Kan anbefale fjernvarme til andre
Det nye varmesystem, har kun kørt i et par måneder nu, og det er dermed for tidligt at sige, hvordan det endelige varmeregnskab kommer til at se ud for parret, men de er ikke i tvivl om, at de valgte rigtigt.
- Vi har ikke fortrudt. Tværtimod så kan vi anbefale andre at se på, om ikke også de vil have fordel af at skifte til fjernvarme, lyder opfordringen fra Leo Petersen.Fint skal det være

Den tidligere formand for Sønderborg Jazzklub har lige lagt en Louis Armstrong skive på B&O anlæggetLeo er allerede dus med den nye fjernvarme unit, der har erstattet det gamle oliefyr i kælderen

Fakta

Fjernvarmeproducenter i Sønderborg-området er ved at omstille sig til grøn fjernvarme med etablering af solvarmeanlæg, geotermi og biogasanlæg. En transmissionsledning hele vejen fra Sønderborg til Nordborg og etablering af nye net i bl.a. Guderup og Svenstrup skal være med til at udbrede fjernvarmen mest muligt. Eksperterne bag visionen om CO2-neutralitet i senest 2029 prioriterer en omlægning af varmeforsyningen som den vigtigste indsats frem mod 2015.

Man kan læse meget mere om arbejdet med at gøre Sønderborg-området til et CO2-neutralt vækstområde på www.ProjectZero.dk, hvor man også finder masterplanen Vejen Mod Nullet.

Cookiepolitik