goZERO

Storfilm skyder klimamåned i gang

Fredag den 4. september kan du se den smukke og tankevækkende klimafilm HOME på Rådhustorvet i Sønderborg. Det er startskuddet for en hel måneds inspirerende klimaaktiviteter for alle i Sønderborg-området.

Alle de gode ideer skal frem, og alle kan være med. Der er masser af gode råd til de medvirkende.

Klimaaktiviteter kulminerer med klimafest
Virksomheder, skoler og mere end 7000 medarbejdere i kommunen vil være med til at sætte spot på de kloge klimaløsninger og markere Sønderborg-områdets særstatus på klimaområdet. Kampagnen er koordineret af ProjectZero-sekretariatet.

Formålet er at finde og fremhæve alle de store og små klimainitiativer, som støtter visionen om, at hele Sønderborg-området er et CO2-neutralt vækstområde senest i 2029.

"DU kan gøre noget, for at det sker. Vi håber, at du vil være med," lyder opfordringen fra Peter Rathje, ProjectZero.

De mange klimaaktiviteter er opvarmning til den landsdækkende konkurrence Byen Rocker ved Klimaet, hvor hele Sønderborg-området i uge 40 skal dyste mod 9 andre danske byer, om at blive årets lav-energiby. Vi skal give de andre baghjul og være området, der formår at bruge mindst strøm i uge 40. Konkurrencen slutter den 2. oktober med en stor klimafest på Rådhustorvet, hvor TV 2 Vejret sender direkte.

Gode råd om klimajunglen
Klimaproblematikken kan føles som en stor jungle, man let farer vild i.

"Vi sætter fokus på alle de sjove, nemme og kloge klimaløsninger, hvor vi alle kan være med og oven i købet spare mange penge. Vi håber derfor, at så mange som muligt vil være med til at gøre goZERO-måneden til en inspirerende oplevelse for os alle i området," siger Peter Rathje.

Ambitionen for ProjectZero er klar. Sønderborg-området skal også i fremtiden være et skønt og drivkraftigt område. Hvis alle løfter i fællesskab med små og store indsatser kan Sønderborg-området som et af de første steder i Danmark blive CO2-neutralt i 2029

På www.gozero.dk kan du følge med i de kommende ugers goZERO-aktiviteter og finde inspiration til kloge klimaløsninger, du selv kan have glæde af.

I hele september vil der være mulighed for at finde mere information om ProjectZero og kampagnen i foldere placeret i mange butikker i området.


Gratis filmforevisning på storskærm
Filmen HOME er gået verden rundt og er blevet kendt for sine helt unikke luftfotos, som den kendte franske fotograf Yann Arthus-Bertrand har taget. Hele filmen er filmet fra luften, og vises nu for første gang i Danmark i det fri. Filmen er en hyldest til vores smukke klode, som man gennem filmens forunderlige rejse bliver mindet om at tage vare på. Den er provokerende, smuk og helt uden mage.

Se filmen HOME på Rådhustorvet i Sønderborg fredag den 4. september kl. 20.30

Få en smagsprøve for din glødepære
Mens du ser filmen, kan du nyde en gratis smagsprøve på økologisk BONDEGÅRDS-IS fra Frydendals Ismejeri. Aflevér din gamle glødepære hos ProjectZero på Rådhustorvet. Så bytter vi med en smagsprøve på Bondegårds-is. Initiativet er iværksat i anledning af, at EU påbegynder udfasningen af glødepæren den 1. september 2009. Målet er, at glødepæren helt forbydes i 2013, idet den bruger fire gange så meget strøm som A-pærer. Så det er en stor gevinst for klimaet og for privatøkonomien at skifte glødepæren ud med en sparepære.

Hver glødepære, du udskifter til en A-pære, giver dig en årlig besparelse på ca. 70 kr. på elregningen, hvis du har den tændt 3 timer om dagen i gennemsnit. Det svarer til ca. 500 kr. over hele pærens levetid. Læs mere her: www.elsparefonden.dk/forbruger/produkter/belysning/gloedepaerer

goZERO i hele september
Følg med i de mange klimaaktiviteter på goZERO.dk, som lige nu omfatter:

4/9: Filmen HOME vises på Rådhustorvet. ProjectZero og Frydendals Ismejeri giver en smagsprøve på økologisk is for dine gamle glødepærer.

7/9: Klimakommissionen kommer til Sønderborg

13/9: Kom til ECOrally, når en række ZEROfamilier dyster om, hvem der kan køre længst på literen. Løbet varer fra 9-14 og slutter på 1-2-3 tanken i Gråsten. Her kan man møde deltagerne fra ZEROfamilier og se SydENERGIs hybridbil

16/9: ProjectZero kårer områdets fire første ZERObutikker

22/9: Energi og klimaworkshop for alle interesserede i Farverihallen på EUCSyd, Hilmar Finsensgade 14-16

23/9: Startskuddet går for områdets store virksomhedskonkurrence

25/9: Skolernes klimakonkurrence slutter. Stem på din favorit-klimaklasse på gozero.dk

2/10: TV 2 Vejret sender direkte fra Sønderborg, når hele området dyster mod ni andre byer om at blive årets lav-energiby. Fest, musik, klimapavilloner, modeshow m. bæredygtig mode, prisoverrækkelser og masser af aktiviteter på Rådhustorvet i Sønderborg fra kl. 14 til 22.30.

Cookiepolitik