Marianne og Claus H. Østergaard har to sammenhængende ejendomme på Jomfrustien i Sønderborg. De købte ejendommene i 2003 og 2012, og har efterfølgende, sammen med diverse håndværkere, arbejdet med at renovere lejlighederne i forbindelse med lejerskifte.

I dag fremstår de fleste lejligheder som gennemgribende renoverede, men det er ikke sket for enhver pris: "Vi har ønsket at bevare den oprindelige sjæl i ejendomme og lejlighederne. En ejendom med 100 år på bagen skal behandles med omhu" fortæller Claus H. Østergaard

"Energi" tænkes ind hvor det er muligt, når der alligevel er ting der skal skiftes ud eller sættes i stand. I de øverste lejligheder er loftet sænket for at give plads til isolering. På fællesarealer er alle pærer skiftet til fordel for LED og der er kommet sensor på. "Besparelsen er til at få øje på når ca. 50 pærer udskiftes fra 60 W til 7-10 W. og pærerne er ved at komme ned i et fornuftigt prisleje og sidegevinsten er den lange holdbarhed, hvor man undgår at skulle skifte pærer i tid og utide" fortæller Claus H. Østergaard.

Energiforbrug og besparelse er en fællesopgave for udlejer og lejer, der også handler om adfærd. Efterhånden som lejemålene renoveres forsynes alle lejemål med egne forbrugsmålere, som er et vigtigt element i forhold til at lejerne tager ansvar for eget forbrug og kan måle egen besparelse og få gavn af den.

Udsigten fra ejendommen fejler ingenting. Der er udsigt til Alssund fra alle lejligheder

Projekt tagetage

Nu hvor de 4 eksisterende lejligheder er i orden, er det nye projekt, at få renoveret tagetagen og gøre den beboelig. Det kræver en totalrenovering med nyt tag, isolering, tagvinduer og opbygning af forskellige rum. Når lejligheden er færdig får den en af Sønderborgs smukkeste udsigter over Alssund, Alsion og hele Dybbøl-siden.

Den ekstra lejlighed betyder, at udlejeren får en ekstra husleje, og ejendommen udnyttes til sit fulde potentiale.

Stort energispare-potentiale i udlejningsejendomme

De fleste udlejningsejendomme i Sønderborg-området er gamle, og da der hidtil ikke er lavet mange større energirenoveringer, er der et stort potentiale for at spare på energien - især til opvarmning. I Sønderborg Kommune er hver femte bolig er en udlejningsbolig, så der er nok at tage fat på.

26. november 2014

FAKTA OM EJENDOMMENE

  • Ejendommene er opført i hhv. år 1912 og 1925
  • Der er 12 lejligheder (14 når renoveringen er færdig)
  • Målet er, at bevare så meget af den oprindelige arkitektur som muligt

EjendommenEjendommene er belliggende på Jomfrustien, og indeholder 12 lejligheder. En renovering skal sikre, at tagetagen bliver beboelig. Ejendommene får dermed 14 lejligheder.

Udlejer: 

"Vi lægger vægt på, at tingene er i orden. Det skal set pænt ud - lejlighederne, opgangene og udenomsarealerne skal passes. Ikke mindst lægger vi vægt på, at lejerne har det godt både med hinanden og med os"

TagetageClaus Østergaard viser tagetagen frem. Her skal laves nyt tag og isolering, samt tagvinduer som giver lys i rummet. Samtid ønskes den bestående bjælkekonstruktion bevaret og fremhævet i den nye lejlighed.

Læs mere om projekterne her

Cookiepolitik