Wohlenberg

Klassisk købmandskab og klima

Sønderborgs gamle vinhandel Wohlenberg er gået ind i klimakampen. Udover at spare på energien, er der CO2-venlige flasker til salg.

"Vi vil som ZERObutik styrke vores profil som en butik, der tør at have holdninger. Hvis vi vil ProjectZero, så skal det gå fra at være pilotprojekt til at være en del af alles hverdag i stort og småt," argumenterer Jørn Petersen, som ejer Wohlenberg.

Wohlenberg har to afdelinger midt i Sønderborg - vinlageret i det gamle Teaterhotel og den gamle købmandsbutik, hvor kaffe, vin og tobak langes over disken.

Klima hånd i hånd med klassiske dyder

Med respekt for den klassiske indretning og med fortsat fokus på salget har Wohlenberg sat spot på de kloge klimaløsninger.

Når Jørn Petersen skal forklare, hvorfor Wohlenberg er blevet ZERObutik, så siger han:

"Det gode købmandskab og det snusfornuftige går hånd i hånd. En veldrevet butik i pagt med det omgivende samfund er vores mål."

Indtil videre har Wohlenberg udskiftet elektrisk udstyr på lageret og sparet 10 % på elregningen. Forude venter de to store etaper, som Jørn formulerer det.

"På vinlageret skifter vi de klassiske glødepærer til lavenergipærer. Vi har ventet på belysning, som bevarer det klassiske look og ikke er for skarpt ved vinen."

Energirenoveringerne på vinlageret vil spare yderligere 30 % på elregningen.

Læs mere om Wohlenberg på deres hjemmeside

20. november 2014Wohlenberg v/Joern Petersen

Cookiepolitik