En CO2-neutral fremtid for området

ProjectZeros Masterplan

ProjectZeros Masterplan for et CO2-neutralt Sønderborg-område er resultatet af 80 førende nationale energieksperter og lokale fageksperters analyse og strategiarbejde igennem et år.

I Masterplan 2029 giver eksperterne deres bud på, hvordan visionen bliver til virkelighed. Roadmap 2020 er en handlingsplan med fokus på de klogeste indsatser frem til 2020, hvor CO2-udslippet skal være 50 % lavere end udgangspunktet i 2007.

I 2029 er Sønderborg-området selvforsynende med vedvarende energi. Markante energieffektiviseringer betyder, at energiforbruget er 38 % lavere end i dag, og klimaløsninger er drivkraften for nye vækst virksomheder.

Med visionen opfyldt bliver Sønderborg-området en rollemodel for andre områder, der ønsker at skabe en bæredygtig og CO2-neutral fremtid.

Tre ledestjerner

Tre ledestjerner styrer strategien frem mod 2029 og viser den retning, som Sønderborg-området bør bevæge sig i, hvis bæredygtighed og økonomisk vækst skal gå hånd-i-hånd.

  • Energieffektiviseringer, der styrker virksomhedernes konkurrenceevne og mindsker borgernes udgifter til energi
  • Flerstrenget vedvarende energiforsyning baseret på lokale ressourcer af vedvarende energi suppleret med el fra offshore vindmøller
  • Et dynamisk energisystem, hvor samspillet mellem energiforbrug og produktion er optimal, og hvor priserne er dynamiske efter mængden af energi til rådighed


VEJEN MOD NULLET beskriver kortfattet visionen om Sønderborg i 2029 som CO2-neutralt vækstområde. Samtidig kan du læse om de vigtigste indsatser frem mod 2020, hvor Sønderborg-områdets CO2-udledning skal være 50 % lavere end udgangspunktet i 2007. Du kan læse, hvad der er igangsat og vil blive igangsat, uanset om du er landmand, virksomhedsleder, borger eller kommunal beslutningstager.

Cookiepolitik