En CO2-neutral fremtid for området

ProjectZeros Masterplan for et CO2-neutralt Sønderborg-område er resultatet af 80 førende nationale energieksperter og lokale fageksperters analyse og strategiarbejde igennem et år.

I Masterplan 2029 giver eksperterne deres bud på, hvordan visionen bliver til virkelighed. Roadmap 2010-2015 er en handlingsplan med fokus på de klogeste indsatser frem til 2015, hvor CO2-udslippet skal være 25 % lavere end udgangspunktet i 2007.

I 2029 er Sønderborg-området selvforsynende med vedvarende energi. Markante energieffektiviseringer betyder, at energiforbruget er 38 % lavere end i dag, og klimaløsninger er drivkraften for nye vækst virksomheder.

Med visionen opfyldt bliver Sønderborg-området en rollemodel for andre områder, der ønsker at skabe en bæredygtig og CO2-neutral fremtid.

Tre ledestjerner

Tre ledestjerner styrer strategien frem mod 2029 og viser den retning, som Sønderborg-området bør bevæge sig i, hvis bæredygtighed og økonomisk vækst skal gå hånd-i-hånd.

  • Energieffektiviseringer, der styrker virksomhedernes konkurrenceevne og mindsker borgernes udgifter til energi
  • Flerstrenget vedvarende energiforsyning baseret på lokale ressourcer af vedvarende energi suppleret med el fra offshore vindmøller
  • Et dynamisk energisystem, hvor samspillet mellem energiforbrug og produktion er optimal, og hvor priserne er dynamiske efter mængden af energi til rådighed


VEJEN MOD NULLET beskriver kortfattet visionen om Sønderborg i 2029 som CO2-neutralt vækstområde. Samtidig kan du læse om de vigtigste indsatser frem mod 2015, hvor Sønderborg-områdets CO2-udledning skal være 25 % lavere end udgangspunktet i 2007. Du kan læse, hvad der er igangsat og vil blive igangsat, uanset om du er landmand, virksomhedsleder, borger eller kommunal beslutningstager.

Download Masterplan 2029 her

Download en kortere version af Masterplan 2029

 

17. december 2014

Nordea-Fonden

ProjectZeros masterplan-proces og relaterede programmer er sponsoreret af Nordea-Fonden.

Cookiepolitik