Elbiler

Der er masser af grunde til at elske elbilen, og alle der har kørt i en elbil kan forstå hvorfor. Her er samlet nogle af de typiske grunde til at folk forelsker sig i en elbil.
 

7 gode grunde til at forelske sig i en elbil

Der er masser af grunde til at elske elbilen, og alle, der har kørt i en elbil, kan forstå hvorfor. Her er samlet nogle af de typiske grunde til, at folk forelsker sig i en elbil.

1. Elbiler støjer ikke

De fleste bliver overraskede, når de første gang starter en elbil, oplevelsen er som at starte sin PC. Motoren larmer ikke og under kørslen er den eneste lyd friktionen fra dækkene på vejen.

2. Ingen udledning fra elbiler

Der er ingen forbrændingsmotor i en elbil. Derfor udleder en elbil hverken partikler eller CO2, og bedrer derfor luftkvaliteten i vores byer. Hvis strømmen kommer fra CO2-neutrale energikilder, så er kørsel i elbil 100% CO2 neutral. Med dagens brændselsmix i strømproduktionen, bidrager elbilen med ca. 60g CO2 pr. kørt km. I en tilsvarende benzin- eller dieselbil vil udledningen for den gennemsnitlige danske bil ligge på 150-160 gram udledt CO2 pr. kørt km. Altså spares miljøet for næsten 2/3 eller 90-100 gram CO2 pr. km.

3. Elbiler kan lade op i garagen – ingen stop på tankstationer

Med en elbil ’tanker’ man typisk i garagen mens man sover. Man sætter simpelthen elbilen til at oplade, inden man går i seng. Har man overskud af egen solcelle-strøm, kan elbilen opbevare og senere anvende strømmen. CLEVER og andre virksomheder, der sælger lade-løsninger til elbiler kan hjælpe dig med at finde løsningen, som passer bedst til din bolig.

4. Elbiler er billige i drift

Elbiler er meget billige i drift. Eksempelvis bruger en VW e-up! strøm for 25 kr. for at køre 100 km. Tilsvarende i benzinudgaven af VW up! koster det dobbelte.

5. Elbiler har automatgear

Alle elbiler har automatgear. Automatgear er i Danmark stadig ret ukendt, men automatgear er særdeles komfortabelt for bilens fører, som kan koncentrere sig om kørslen, speederen og bremsen, uden at skulle koble for at skifte gear.

6. Elbiler har langt færre sliddele

En elektrisk motor er opbygget mere simpelt end en benzin- eller dieselmotor. El-bilen har hverken gearkasse eller kobling og bremserne skal heller ikke services så ofte. Elbiler er derfor langt billigere at servicere end tilsvarende benzin- og dieselbiler.

7. Højere forsyningssikkerhed med elbiler

Elbiler er uafhængige af diesel eller benzin, og dermed ikke afhængige af den fremtidige forsyningssituation. El-bilerne kan ligeledes på sigt indpasse store mængder fluktuerende VE strøm og dermed hjælpe til at stabilisere el-nettet i fremtidens eldrevne-samfund.

Se også videoerne om erfaringerne fra Test-en-elbil her.

 

Oplad din elbil

Fakta om elbiler

Der er både fordele og ulemper ved elbiler afhængig af ens individuelle prioriteter og præferencer. Når du skal vurdere, om en elbil er noget for dig, er det derfor vigtigt, at du baserer dit valg på korrekt information.

Cookiepolitik