ZEROlejer

Som lejer har du mulighed for at gå i dialog med din udlejer om energiforbedringer, der er stor forskel på, hvordan lejerinddragelsen foregår, om du bor i en boligforeninge eller hos en privat udlejer.

 

Boligforening

Bor du i boligforeninge kan du stille forslag til energibesparelser på afdelingsmødet ligesom du her kan have indflydelse på renoveringer der skal igangsættes. Beboerdemokratiet giver dig som lejer mulighed for at tage stilling og være med til at beslutte om der skal igangsættes energirenoveringer i din afdeling.

Du kan altid kontakte administrationen i din boligforening og høre om hvilke planer der ligger for den afdeling du bor i.

Privat udlejer

Når du bor til leje ved en privat udlejer er der forskellige muligheder for at gå i dialog med din udlejer. hvis ejendommen er større kan det være der er valgt en beboerrepresentation for ejendommen, så er det her du skal starte hvis du har forslag eller ænsker til energirenoveringer.

Hvis der ikke er en beboerrepresentat for ejendommen, så kan du kontakte din udlejer direkte for at høre om mulighederne for energirenoveringer.

Den gode dialog om muligheder og løsninger er nøglen i enhver energirenovering og i samarbejdet imellem lejer og udlejer.   

Én ting du kan gøre allerrede idag

Én ting du kan gøre, helt uden at involvere din udlejer er at ændre din adfærd en smule, for så kan du nemlig spare penge på energiregningen! Det er især dit elforbrug du kan gøre noget ved og helt uden at give afkald på komforten.

Du kan få en mindre elregning uden at give afkald på komforten. Stræb efter 1.000 kWh om året pr. person ved at slukke det, du ikke bruger, køb elsparende produkter når du køber nyt og bliv mere bevidst om dine vaner:

  • Tjek hvor meget strøm du bruger. Ligger din bolig i SE's forsyningsområde kan du tjekke forbruget på www.se.dk/minside
  • Tilslut alle elektriske apparater til elspareskinner og sluk på denne når apparaterne ikke bruges. På den måde er du sikker på, at der ikke er et standby-forbrug

Cookiepolitik