Vandt isolering for 10.000 kr. og fik varmen


Vandt isolering for 10.000 kr. og fik varmen

Louise Arnold og hendes mand Simon Engsig-Karup vandt ZEROboligs hovedpræmie ved boligmessen i Augustenborg 2012. Præmien var papirisolering for 10.000 kr. udloddet af Papirisolering Syd.

I januar 2013 blev hulmuren, både i stueetage og på 1. salen isoleret med papiruld. Dette var startskuddet til at parret nu også fik udskiftet flere af husets ældgamle og utætte vinduer til lavenergiruder.

- Væggene er slet ikke kolde mere og vi har fået mulighed for at opholde os langt mere i køkkenet, efter at huset er blevet hulmursisoleret, fortæller Louise Arnold fra Augustenborg og fortsætter, - det var meningen at vi på sigt skulle have skiftet vinduerne, men ved at husets hulmur blev isoleret, kunne vi godt mærke at kulden nu kun kom fra vinduerne, så det eneste rigtige var at skifte dem også. Og nu er her langt varmere at opholde sig i rummene.

Taget skal også skiftes

Familien Arnold & Engsig-Karup har før isoleringen fået huset gennemgået af energivejleder Charlie Lemtorp. I rapporten som parret modtog efter besøget, fremgår det at netop hulmursisolering og nye vinduer har højeste prioritet. Men de stopper ikke endnu, i løbet af de næste par år er det planen at taget skal skiftes og ønsket om mere isolering på loftet er stort.

-Præmien faldt det helt rigtige sted, og vi glæder os over at det var os der løb med den, for så fik vi varmen, slutter Louise Arnold.

Familien har foretaget følgende energiforbedringer:

  • Hulmursisolering
  • Udskiftning af gamle vinduer

19. december 2014

Fakta om huset

Augustenborg
Byhus fra 1906
Boligareal 168 m2

ByhusLouise Arnold og Kim Iwersen fra Papirisolering Syd foran byhuset i Augustenborg

Dejligt varmtPræmien faldt på et tørt sted - nu kan Louise og Simon holde varmen i byhuset. Den første gang isolering gjorde, at familien fik blod på tanden til også at skifte nogle af vinduerne.

Cookiepolitik