Termografiske billeder afslørede varmeudslip


Termografiske billeder afslørede varmeudslip

Det blev hurtigt klart for familien Fich fra Sønderborg, hvor der skulle sættes ind, efter de havde fået taget termografiske billeder af huset. Billederne viste nemlig tydeligt, hvor varmen slap ud af huset. "Det var især de gamle vinduer der var utætte, men det var vi nu ikke så overraskede over. Derimod var vi ret forbavsede over, at isoleringen var mangelfuld i gavlenden på vores tilbygning." fortæller Torben Fich.

"Billederne var med til at visualisere, hvor det var værd at sætte ind. Vi har derfor udskiftet nogle af vinduerne, og fået isoleret gavlen" fortæller Alice Fich, og fortsætter: "Vi fandt et godt tilbud om termografering hos en lokal håndværker på Sweetdeal, og så blev vi lidt nysgerrige over hvordan vores hus mon så ud gennem termografiske briller. Det har været hele investeringen værd, og har gjort det nemmere for os at prioritere hvilke projekter vi ville sætte i gang."

Næste projekt for familiens vedkomne er udskiftning af de sidste vinduer.

Det termografiske billede til venstre viser, hvor varmen slipper ud af boligen. De lyse områder på billedet indikerer, at her slipper der meget varme ud. Det ses fx, at der er et stort varmetab fra kældervinduerne.
De termografiske billeder er taget af AlsByg


Familien har foretaget følgende energiforbedringer:

  • Isolering af gavl
  • Udskiftning af alle radiatortermostater
  • Nye vinduer og døre

Isolering
Mange ejendomme er dårligt isolerede, utætte og har stort varmetab. Dette medfører både stort energiforbrug, dårlig komfort og indeklimaproblemer - herunder risiko for skimmelvækst, når varm og fugtig inde luft kondenserer på kolde overflader.

Efterisolering er den hurtigste vej til et behageligt indeklima - og giver oven i købet en økonomisk gevinst. Ved at nedsætte energiforbruget med isolering er du samtidig med til at skåne miljøet.

Vinduer
Gamle og utætte vinduer holder ikke på varmen og det kan du aflæse direkte på din varmeregning. Derfor kan det ofte betale sig at forny eller udskifte dem med energirigtige vinduer. Udskiftning af vinduer kan være en stor investering, men ud over et lavere varmeforbrug vil du også opnå en bedre komfort, da du kan undgå træk og kulde.

Når du skal vælge nye vinduer til dit hus, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på, herunder hvilke vinduestyper der passer bedst til netop dit hus, og om et eventuelt nyt materiale passer til huset.

Som tommelfingerregel siger man, at de vinduer, som sad i huset fra starten, også er de bedste rent arkitektonisk og proportionsmæssigt. Så find de gamle tegninger frem og se, hvilke vinduer der sad i huset oprindeligt. Eller opsøg en rådgiver, som kan hjælpe med det æstetiske.

19. december 2014

Fakta om huset

Sønderborg
Murermestervilla fra 1951
Boligareal 205 m2

Manglende isoleringDet var i denne gavlende over vinduespartiet, de termografiske billeder afslørede et stort varmeudslip

Nye vinduerDe gamle vinduer stod for en udskiftning. På billedet ses de nye 3-lags vinduer i energiklasse A+

Cookiepolitik