Renovering med respekt for husets arkitektur


Renovering med respekt for husets arkitektur

Inden familien Nielsen gik i gang med at energirenovere, var der ikke sket meget med boligen. Det eneste der var sket, var etablering af et nyt badeværelse, og en modernisering af køkkenet. Derfor var der store potentialer for energirenovering, men det var vigtigt for familien, at huset ikke blev ændret markant.

"Vi ønskede fortsat at bevare husets arkitektur, charme og arkitektur, samtidig med, at vi gerne ville sænke energiforbruget" fortæller Erna og Benny om ønskerne om energirenovering af den flotte murermestervilla.

Der er derfor lagt vægt på, at huset oprindelige udtryk da der er blevet skiftet tag, lavet forsatsvinduer og isoleret.

Næste projekt for familien er at installere en fjernvarmeunit.


Familien har foretaget følgende energirenoveringer:

  • Nye koblede vinduer
  • Nyt tag og efterisolering af loft
  • Hulmursisolering

Koblede vinduer
Gamle og utætte vinduer holder ikke på varmen og det kan du aflæse direkte på din varmeregning. Derfor kan det ofte betale sig at forny eller udskifte dem med energirigtige vinduer. Udskiftning af vinduer kan være en stor investering, men ud over et lavere varmeforbrug vil du også opnå en bedre komfort, da du kan undgå træk og kulde.

Når du skal vælge nye vinduer til dit hus, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på, herunder hvilke vinduestyper der passer bedst til netop dit hus, og om et eventuelt nyt materiale passer til huset.

Som tommelfingerregel siger man, at de vinduer, som sad i huset fra starten, også er de bedste rent arkitektonisk og proportionsmæssigt. Så find de gamle tegninger frem og se, hvilke vinduer der sad i huset oprindeligt. Eller opsøg en rådgiver, som kan hjælpe med det æstetiske.

Tag og efterisolering af loft
Nyt tag med efterisolering kan vise sig at være en god investering. Forbedringen kan skabe mærkbare forbedringer for indeklimaet. Du sikrer nemlig et godt indeklima i en velholdt bolig, og samtidig nedbringes energiforbruget i langt de fleste tilfælde.

Hulmursisolering
Mange ejendomme er dårligt isolerede, utætte og har stort varmetab. Dette medfører både stort energiforbrug, dårlig komfort og indeklimaproblemer - herunder risiko for skimmelvækst, når varm og fugtig inde luft kondenserer på kolde overflader.

Investering i isolering er tjent hjem på bare 2-3 år, og efterisolering er den hurtigste vej til et behageligt indeklima - og giver oven i købet en økonomisk gevinst. Ved at nedsætte energiforbruget med hulmursisolering er du samtidig med til at skåne miljøet.

Da SF-politiker Jesper Petersen var på rundtur i Sønderborg, besøgte han også familien Nielsen. Læs mere om besøget her

19. december 2014

Fakta om huset

Sønderborg
Murermestervilla fra 1933
Boligareal 194 m2

MurermestervillaRespekt for den oprindelige arkitekturCookiepolitik