En ordentlig overhaling til huset


En ordentlig overhaling til huset

For et par år siden fik familien Hansen renoveret køkken og bryggers i deres hus på Dybbølbjerg, som de købte i 1994. I samme ombæring blev de to rum isoleret, og der blev etableret gulvvarme. Det gav både mere varme og en generel bedre komfort. Der gik ikke længe, før de ønskede den samme komfort i resten af huset.

"Det var vores mening i første omgang at skifte vinduerne og få malet, men det endte jo med en del mere", griner Poul Hansen. "Det vigtigste for os har hele tiden været at opnå en bedre komfort med lys og varme samt et næsten vedligeholdelsesfrit hus. Men det er selvfølgelig dejligt også at spare nogle varmepenge og dermed omgivelserne for noget CO2", er Helle og Poul enige.

Familien har foretaget følgende energirenoveringer:

  • Nye vinduer
  • Loftisolering
  • Efterisolering af hulmur
  • Isolering af gulv og gulvvarme

Vinduer
Gamle og utætte vinduer holder ikke på varmen og det kan du aflæse direkte på din varmeregning. Derfor kan det ofte betale sig at forny eller udskifte dem med energirigtige vinduer. Udskiftning af vinduer kan være en stor investering, men ud over et lavere varmeforbrug vil du også opnå en bedre komfort, da du kan undgå træk og kulde.
Når du skal vælge nye vinduer til dit hus, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på, herunder hvilke vinduestyper der passer bedst til netop dit hus, og om et eventuelt nyt materiale passer til huset.

Som tommelfingerregel siger man, at de vinduer, som sad i huset fra starten, også er de bedste rent arkitektonisk og proportionsmæssigt. Så find de gamle tegninger frem og se, hvilke vinduer der sad i huset oprindeligt. Eller opsøg en rådgiver, som kan hjælpe med det æstetiske.

Diverse isolering
Mange ejendomme er dårligt isolerede, er utætte og har stort varmetab. Dette medfører både stort energiforbrug, dårlig komfort og indeklimaproblemer - herunder risiko for skimmelvækst, når varm og fugtig inde luft kondenserer på kolde overflader.
Investering i isolering er tjent hjem på bare 2-3 år, og efterisolering er den hurtigste vej til et behageligt indeklima - og giver dig oven i købet en økonomisk gevinst. Ved at nedsætte energiforbruget med isolering er du samtidig med til at skåne miljøet.

Det samlede resultat
Familien har fået en bolig, som er billigere at bo i samt en mærkbar bedre komfort.

19. december 2014

Fakta om huset

Sønderborg
Parcelhus fra 1965
Boligareal 166 m2

Det nye vinduepartiDe store vinduespartier giver mere lys, og gratis varme når solen skinner

GulvvarmeGulvvarmen sørger for behagelig opvarmning af huset

Cookiepolitik