Effektiv varmekilde finansierer andre energiforbedringer


Effektiv varmekilde finansierer andre energiforbedringer

Skrotningen af det gamle og dyre oliefyr til fordel for en luft/vand varmepumpe, er med til at finansiere andre energiforbedringer. Den besparelse familien Steg får hver måned ved at have skiftet til en effektiv varmepumpe, bruges til at betale det nye tag og solcellerne. "Vi sparer mere end vi havde håbet på med vores nye varmepumpe, og følger løbende med i forbruget. Det er især spændende at se, hvor stor en del af vores strømforbrug solcellerne kan dække" fortæller Erik Steg.

Parret besluttede sig i samarbejde med Arne Hadberg fra Broager VVS ApS for at få installeret en varmepumpe. "Arne var meget hjælpsom, og havde stor viden inden for området. Han oplyste os også om muligheden for at få tilskud fra et energiselskab." fortæller Jane Steg. Energitilskuddet var på 5.605 kroner, og blev regnet med i tilbuddet. "Det var en positiv overraskelse for os, da vi ikke havde hørt om ordningen før Arne præsenterede den for os i tilbuddet" fortæller en tilfreds Jane.

Arne Hadberg fortæller altid sine kunder om energitilskud: "jeg tror på, at når jeg regner et tilskud med i mine tilbud, er det med til at motivere kunderne til at gennemføre energirenoveringen. Herudover synes jeg, at det er god service til mine kunder".

Familien har foretaget følgende energiforbedringer:

  • Luft/vand varmepumpe
  • Tag og efterisolering
  • Solceller
  • Vinduer

Luft/vand-varmepumpe
Luft til vand-varmepumper er nemmere at få installeret end jordvarme, da der ikke skal graves slanger ned i haven.

Det er klimavenlig og billig varme. Nok skal anlægget bruge elektricitet for at fungere, men en moderne luft til vand-varmepumpe leverer typisk over tre gange mere energi i form af varme, end den bruger i form af el. Derfor er det en god forretning, og investeringen kan være tjent i løbet af en overskuelig tidshorisont.

Du kan spare op til 50 % på dine varmeudgifter i forhold til et oliefyr, og den fungerer døgnet rundt, så din bolig er dejlig varm om morgenen - modsat fx en brændeovn.

Tag og efterisolering af loft
Nyt tag med efterisolering kan vise sig at være en god investering - især hvis du bor i en bolig fra 60'er eller 70'erne med det oprindelige tag. Forbedringen kan skabe mærkbare forbedringer for indeklimaet. Du sikrer nemlig et godt indeklima i en velholdt bolig, og samtidig nedbringes energiforbruget i langt de fleste tilfælde.


Tagstenene bliver båret op på taget med en kran

Solceller
Solen tilføjer jorden enorme mængder energi - denne energi kan du gratis udnytte til strøm.

Solceller er en forureningsfri energikilde, som producerer elektricitet af solens lys. De solceller, der findes i dag, kan omsætte op til ca. 20 procent af lysets energi til elektricitet.

Du kan sænke din elregning markant med strøm fra solceller på for eksempel dit tag. En ekstra fordel er, at solceller er en ret enkel og vedligeholdelsesfri teknologi, som er nemmere end nogen anden vedvarende energiform at installere i din bolig.

19. december 2014

Fakta om huset

Fiskbæk
Parcelhus fra 1912
Boligareal 165 m2

Huset førFør havde huset et rødt tegltag

Huset nuDet røde tegltag blev udskiftet til fordel for et nyt sort tag. Taget blev samtidig hævet 15 cm. for at give ekstra plads til mere isolering. Den ekstra isolering har især betydet, at det er mere behageligt at opholde sig på 1. salen om sommeren, da det ikke længere er uudholdeligt varmt.

Oven på taget ligger de sorte solceller, som passer fint til det sorte tag.

Varmepumpe med usædvanligt designDen udvendige del af luft/vand varmepumpen. Varmepumpen er både mere effektiv og en del billigere end det gamle oliefyr

Cookiepolitik