Boligforening hæver energistandarden


Boligforening hæver energistandarden

Nordborg Andelsboligforenings afdeling 3 i Svenstrup er en af de første andelsboligforeninger, som har fået energivejledning fra ZERObolig. Og det har vist sig at det var en god idé - boligforeningen gik kort tid efter i gang med at efterisolere og udskifte vinduer i alle 10 lejemål.

Energiforbedringer kunne mærkes meget hurtigt: "Få timer efter håndværkeren var færdig med at hulmursisolere måtte jeg skrue ned for varmen, og det samme gjorde min nabo dagen efter" fortæller en positivt overrasket beboer, Dorte Berndt, som også er medlem af bestyrelsen. "Vi oplever ikke kulde og træk som vi gjorde før, og opsætning af flere radiatorer har også betydet at vi kan holde samme varme i alle rum."

Nordborg Andelsboligforening har set energirenoveringsprojektet som et "pilotprojekt" og har efter de positive resultater og tilbagemeldinger fra beboerne igangsat energirenoveringer i andre af foreningens afdelinger. I NABs afdeling 3 har energirenoveringerne betydet en forhøjet husleje på under 400 kr.

Læs mere om boligforeningen på deres hjemmeside her

Beboerne har foretaget følgende energiforbedringer:

  • Nye lavenergivinduer
  • Isolering af hulmur, loft og etageadskillelse
  • Optimering og effektivisering af naturgasfyr
  • Flere radiatorer til jævn opvarmning

Vinduer
Gamle og utætte vinduer holder ikke på varmen og det kan du aflæse direkte på din varmeregning. Derfor kan det ofte betale sig at forny eller udskifte dem med energirigtige vinduer. Udskiftning af vinduer kan være en stor investering, men ud over et lavere varmeforbrug vil du også opnå en bedre komfort, da du kan undgå træk og kulde.

Når du skal vælge nye vinduer til dit hus, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på, herunder hvilke vinduestyper der passer bedst til netop dit hus, og om et eventuelt nyt materiale passer til huset.

Som tommelfingerregel siger man, at de vinduer, som sad i huset fra starten, også er de bedste rent arkitektonisk og proportionsmæssigt. Så find de gamle tegninger frem og se, hvilke vinduer der sad i huset oprindeligt. Eller opsøg en rådgiver, som kan hjælpe med det æstetiske.

Isolering
Mange ejendomme er dårligt isolerede, er utætte og har stort varmetab. Dette medfører både stort energiforbrug, dårlig komfort og indeklimaproblemer - herunder risiko for skimmelvækst, når varm og fugtig inde luft kondenserer på kolde overflader.

Investering i isolering er forholdsvist hurtigt tjent hjem, og efterisolering er den hurtigste vej til et behageligt indeklima - og giver dig oven i købet en økonomisk gevinst. Ved at nedsætte energiforbruget med isolering er du samtidig med til at skåne miljøet.

9. februar 2016

Fakta om projektet

Svenstrup
Nordborg Andelsboligforening afd. 3
5 dobbelthuse fra 1948
10 familier

De 5 dobbelthuseFamilierne i NABs afdeling 3 i Svenstrup har med energirenoveringerne fået varmere boliger med mindre træk

LavenergivinduerDe nye lavenergivinduer giver mere lys i huset, da rammen er smallere end ved de gamle vinduer. Samtidig sørger de nye vinduer for mindre støj fra trafikken

Cookiepolitik