Varmepumpe som supplement til el-varme og brændeovn

Familien fra Tandslet har været meget tilfredse med ZEROboligs energivejledning, og var glade for at få en samlet, uvildig og kompetent vurdering af energisituationen i deres bolig.

Efter installation af den nye varmepumpe oplever familien, at de hurtigt og effektivt kan få varmet stuen op. Solcellerne blev installeret i august måned 2012, og har på ca. en måned lavet 890 kWh. For at få det optimale ud af solcellerne valgte familien at fælde 12 træer. Her var også en sidegevinst, nemlig 3 m3 brænde til brændeovnen.

"Der er en god fidus i at gøre som familien her, der bruger den gratis grønne strøm fra solcellerne til opvarmning med luft/luft-varmepumpen. Den samme gode kombination kan man lave med solceller og jordvarme" udtaler ZEROboligs energivejleder Charlie Lemtorp.

Familien har foretaget følgende energirenoveringer:

  • Installeret en luft/luft-varmepumpe som supplement til el-varme og brændeovn
  • Fået installeret 5,8 kWp solcelle-anlæg

Luft/luft-varmepumpe
Luft til luft-varmepumpen er velegnet til el-opvarmede boliger, især til mindre huse i ét plan. Pumpen afgiver 4-5 gange mere varme, end den forbruger i el, og så den er med til at halvere dine varmeudgifter. Det betyder mindre CO2 udledning.

Luft til luft-varmepumpen består af to kasser monteret på henholdsvis ydersiden og indersiden af husets ydermur.
Hele pointen er, at varmepumpen udfører et smart trick, der så at sige "ganger varmen op". Selv en beskeden varme i udeluften forvandles til en behagelig og langt højere komfort-temperatur inde i huset - uden at bruge voldsomt meget strøm.

Solceller
Solen tilføjer jorden enorme mængder energi - denne energi kan du gratis udnytte til strøm.
Solceller bliver ofte forvekslet med solvarmeanlæg. Men hvor solvarmeanlæg producerer varmt vand, producerer solceller elektricitet. Solceller er en forureningsfri energikilde, som producerer elektricitet af solens lys. De solceller, der findes i dag, kan omsætte op til ca. 20 procent af lysets energi til elektricitet.

Du kan sænke din elregning markant med strøm fra solceller på for eksempel dit tag. En ekstra fordel er, at solceller er en ret enkel og vedligeholdelsesfri teknologi, som er nemmere end nogen anden vedvarende energiform at installere i din bolig.

Det samlede resultat
Familien sparer miljøet for et udslip på 5,7 ton CO2 årligt. Det betyder at de har fået et bedre energimærke , en billigere bolig, og en forhøjet værdi i en salgssituation.

19. december 2014

Fakta om huset

Tandslet ved Sydals
Parcelhus fra 1976
Boligareal 146 m2

Varmepumpe og solcellerFamiliens varmepumpe sørger for hurtig og effektiv opvarmning. Varmepumpem bruger strøm, som produceres af solcellerne på taget. Brændestablen blev udbyttet af 12 træer, som blev fældet fordi de skyggede for solcellerne

Luft/luft-varmepumpeEn luft/luft-varmepumpe afgiver 4-5 gange mere varme, end den forbruger i el

Cookiepolitik