Solceller på Nederbyvej

Flere familier fra en lille villavej i Rinkenæs ønskede sig solceller. Derfor tog nogle af dem kontakt til ZEROboligs energivejleder, som besøgte dem og hjalp dem med at finde den rette solcelleløsning. Herefter tog familierne kontakt til Sydjysk Eltekniq som samlede alle interesserede til et møde. Det resulterede i, at 6 familier nu har solceller på taget.

Familien Steg var de første på vejen, der fik et solcelleanlæg installeret og har siden produceret grøn strøm: "Alle os der gjorde det, er rigtig glade for vores beslutning." familien Stegs nabo, Henning er enig og fortsætter: "Nu snakker vi om strøm og solceller hele tiden, og der er gået konkurrence i hvem der producerer mest strøm på gaden."

Især familien Steg producerer meget strøm, deres hus ligger nemlig stik syd og har derfor den perfekte placering til solceller. På gode dage har deres 6 kW anlæg produceret op til 37 kW. Både Erik og Henning er nu ekstra glade når solen skinner, for som de selv siger: "pengene vælter ind når solen skinner".

Flere af familierne producerer mere strøm end de bruger og går derfor med tanker om t installere varmepumper. Henning har fået en luft/luft varmepumpe, så han kan udnytte det overskydende solenergi til opvarmning.


Familierne har foretaget følgende energiforbedringer:

  • Solceller


Solceller
Solen tilføjer jorden enorme mængder energi - denne energi kan du gratis udnytte til strøm.
Solceller bliver ofte forvekslet med solvarmeanlæg. Men hvor solvarmeanlæg producerer varmt vand, producerer solceller elektricitet. Solceller er en forureningsfri energikilde, som producerer elektricitet af solens lys. De solceller, der findes i dag, kan omsætte op til ca. 20 procent af lysets energi til elektricitet.

Du kan sænke din elregning markant med strøm fra solceller på for eksempel dit tag. En ekstra fordel er, at solceller er en ret enkel og vedligeholdelsesfri teknologi, som er nemmere end nogen anden vedvarende energiform at installere i din bolig.

Resultat
Familierne på Nederbyvej i Gråsten sparer tilsammen miljøet for et udslip på 16,8 ton CO2 årligt. Det betyder at de har fået boliger som er billigere at bo i samt mere værd i en salgssituation.

19. december 2014

Fakta om projektet

Rinkenæs
Flere huse er gået sammen om solcelle-projekt
Klassiske parcelhuse og villaer

Sydvendt solcelleanlægErik og Henning foran Eriks solcelleanlæg, som er et af de anlæg på Nederbyvej der producerer mest strøm

Solceller på garagetagHennings solcelleanlæg

Cookiepolitik