Solceller, jordvarme og en Tesla

For familien Bonnesen startede energibesparelserne for alvor i 2009, hvor de skrottede deres oliefyr til fordel for jordvarme.

Herefter er der sket en række yderligere tiltag. Familien ønskede at gøre mere for miljøet men også for deres driftsomkostninger i hjemmet.

- Vi vil gerne være uafhængige af politik, olie og fossile brændsler. Så nu har vi vores eget lille system, fortæller Tom Bonnesen.


Agnete og Tom Bonnesen foran den flotte murermestervilla

De valgte at efterisolere loft og skunk og i 2012 fik de installeret solceller som supplement til eludgifterne. Solcellerne har de få placeret på sådan en måde, at de ikke skæmmer ejendommen - de er nemlig ikke monteret på det flotte røde tegltag, men på et stativ som står i et hjørne af haven. 

Efter et besøg fra en energivejleder kom der helt styr på husets klimaskærm, og et par vinduer blev udskiftet.

Tesla på solcellestrøm 

Med et lavt energiforbrug i huset besluttede familien sig for, at købe drømme-(el)bilen: En Tesla, som endda kunne køre på gratis og grøn strøm fra familiens store solcelleanlæg.

- Det er simpelthen sådan en lækker bil at køre i. Og det er rart at sætte den i opladeren herhjemme i garagen og tænke på, at vi selv har produceret den strøm, der bliver tanket på, lyder det fra Agnete Bonnesen. 

Kær Halvø

Ejendommen er beliggende på Kær Halvø nord for Sønderborg, som rummer en spændende samling af gårdbygninger, der bredt repræsenterer byggeskikkens udvikling af 1700- tallet til begyndelsen af det 19 århundrede.

 

2. november 2015

Fakta om huset

Kær Halvø i Sønderborg
Murermestervilla fra 1867
Boligareal er på 472 m2

Den røde Tesla

JordvarmeTom foran varmtvandsbeholderen, som er koblet sammen med de jordvarmeslanger, der ligger begravet under jorden

Cookiepolitik