Patriciervilla med solceller

I 1991 købte familien patriciervillaen på Ahlmannsvej fra 1928. Der var ingen tvivl om at husets tag ikke kunne holde evigt, og 2011 blev i energirenoveringens tegn hjemme hos familien Hollænder. Familiens børn er også begejstrede over renoveringerne og synes, at "det er sejt med solceller på taget"

Ejendommen på Ahlmannsvej er en del af den udvikling der rigtig tog fart omkring 1906-1907. Der var meget store forventninger til denne del af Sønderborg med henblik på udvikling af området. Ahlmannsvej og de omkringliggende veje er opført efter Jugendplanen er derfor karakteristiske efter den tyske stil.

Familien har foretaget følgende energirenoveringer

  • Nyt tag og efterisolering af loft
  • Solceller


Tag og efterisolering af loft
Nyt tag med efterisolering kan vise sig at være en god investering - især hvis du bor i en bolig fra 60'er eller 70'erne med det oprindelige tag.

Forbedringen kan skabe mærkbare forbedringer for indeklimaet. Du sikrer nemlig et godt indeklima i en velholdt bolig, og samtidig nedbringes energiforbruget i langt de fleste tilfælde.

Solceller
Inden selve udførelsen bør det sikres, at lokalplanen tillader opsætning af solceller på bygningen. Dette er især relevant i områder med mange fredede bygninger.

Solen tilføjer jorden enorme mængder energi - denne energi kan du gratis udnytte til strøm.

Solceller er en forureningsfri energikilde, som producerer elektricitet af solens lys. De solceller, der findes i dag, kan omsætte op til ca. 20 procent af lysets energi til elektricitet.

Du kan sænke din elregning markant med strøm fra solceller på for eksempel dit tag. En ekstra fordel er, at solceller er en ret enkel og vedligeholdelsesfri teknologi, som er nemmere end nogen anden vedvarende energiform at installere i din bolig.

Det samlede resultat
Familien sparer miljøet for et udslip på 3,32 ton CO2 årligt. Det betyder at de har fået et bedre energimærke, som gør boligen billigere at bo i og mere værd i en salgssituation.

Læs mere om familien her

19. december 2014

FAKTA om huset

Sønderborg
Patriciervilla fra 1928
Boligareal 290 m2

SolcellerSolcellerne som er monteret på det nye sortglaserede tag

ZEROmapSe flere energisparehistorier og få inspiration på ZEROmap her

Cookiepolitik