Fra dyr gas til billig fjernvarme

Familien Aarø-Hansen fra Sønderborg havde i starten af 2011 besøg af ZEROboligs energivejleder. Selvom huset var forholdsvis nyt, kom der alligevel nogle forslag til, hvor familien kunne sætte ind. Der blev foreslået konvertering til fjernvarme, solceller og udskiftning af nogle vinduer. Rådene blev taget op til overvejelse, og nu, to år efter er to af tiltagene gennemført, og et sidste ved at blive en realitet.

Huset var i 2011 forsynet med et gasfyr, men da huset ligger i Sønderborg, var der mulighed for at koble sig til den billige fjernvarme. "Konverteringen til fjernvarme har betydet, at vi på et år har sparet 10.000 kr., så det må siges at være en rigtig fornuftig investering" fortæller Henrik Aarø-Hansen, som er ganske tilfreds med fjernvarmen.

Solceller blev det også til, og der bliver flittigt fulgt med i forbruget via en App på telefonen: "Der går sport i at få forbruget til at gå i nul. Man bliver meget mere bevidst om sit forbrug, så samtidig med at vi selv producerer vores egen strøm bruger vi også mindre strøm." lyder det fra Henrik.

Næste projekt er udskiftning af nogle vinduer i et stort glasparti. De gamle termoruder bliver udskiftet med nye lavenergivinduer.

Familien har foretaget følgende energiforbedringer:

  • Udskiftet gasfyret med fjernvarme
  • Solceller, 6 kW

Fjernvarme
Fjernvarme er den mest anvendte opvarmningsform af alle boliger i Danmark. Den moderne teknologi gør det muligt for fjernvarmen at benytte flere former for brændsel til at producere varmt vand med - med stor fokus på energieffektivitet, miljøhensyn og økonomisk drift.

Fjernvarme er en nem, billig og miljørigtig måde at opvarme boliger på.

ZERObolig's energivejleder opfordrer alle, som har mulighed for det, at tilkoble sig fjernvarmenettet.

Solceller
Solen tilføjer jorden enorme mængder energi - denne energi kan du gratis udnytte til strøm.

Solceller bliver ofte forvekslet med solvarmeanlæg. Men hvor solvarmeanlæg producerer varmt vand, producerer solceller elektricitet. Solceller er en forureningsfri energikilde, som producerer elektricitet af solens lys. De solceller, der findes i dag, kan omsætte op til ca. 20 procent af lysets energi til elektricitet.

Du kan sænke din elregning markant med strøm fra solceller på for eksempel dit tag. En ekstra fordel er, at solceller er en ret enkel og vedligeholdelsesfri teknologi, som er nemmere end nogen anden vedvarende energiform at installere i din bolig.

Vinduer
Gamle og utætte vinduer holder ikke på varmen og det kan du aflæse direkte på din varmeregning. Derfor kan det ofte betale sig at forny eller udskifte dem med energirigtige vinduer. Udskiftning af vinduer kan være en stor investering, men ud over et lavere varmeforbrug vil du også opnå en bedre komfort, da du kan undgå træk og kulde.

19. december 2014

Fakta om huset

Sønderborg
Parcelhus fra 1998
Boligareal 230 m2

Solskin og solcellerDer er en ekstra god grund til at smile for familien Aarø-Hansen når solen skinner

InverterHenrik foran inverteren, som omsætter jævnstrømsenergi fra solcellerne til vekselstrømsenergi til brug i huset

VinduerDer er indhentet tilbud på nye lavenergivinduer, som i 2013 skiftes ud til fordel for termovinduer

Cookiepolitik