Effektiv husstandsvindmølle

Husstandsvindmøllen vækker begejstring.

Familien Lorenzens landejendom ved Sundeved varmes op af et jordvarmeanlæg, som bruger strøm, der er produceret af familiens egen husstandsvindmølle. På denne måde, forsikrer familien sig mod de stigende energipriser. Husstandsvindmøllen blev sat i drift i maj 2013 og vækker allerede begejstring i hele familien, især hos manden i huset, Kurt Lorenzen.

"Vi besluttede os for at få en husstandsvindmølle, fordi et solcelleanlæg ikke ville kunne producere nok til vores strømforbrug. Og så er det også blevet et lille hobbyprojekt for mig, som jo er muligt når man bor på landet, og har store marker omkring sig" fortæller en tilfreds Kurt Lorenzen og fortsætter: "Med vores egen strømproduktion fra vindmøllen, regner vi med at gå nogenlunde i nul når årsregnskabet skal opgøres."

Familien har foretaget følgende energiforbedringer:

  • Husstandsvindmølle


Kurt og husstandsvindmøllen fra THYmøllen
Læs mere om møllen her


Husstandsvindmølle
En husstandsvindmølle er en mindre og privat vindmølle, der placeres på en privat grund, typisk 10-20 m væk fra ens helårsbolig. Her står husstandsvindmøllen året rundt og snurrer og skaber herved strøm.

Det blæser hele året. Og mest om vinteren, hvor man har brug for mest strøm, især hvis man har elvarme eller varmepumpe. Solceller producerer kun, når der er sol, og det er mest om sommeren, hvor man ikke bruger så meget strøm selv.Kurt aflæser hver dag hvor meget møllen har produceret

19. december 2014

Fakta om huset

Sundeved
Parcelhus fra 1932
Boligareal 330 m2

RørtårnetFamilien Lorenzen valgte et rørtårn i stedet for et gittertårn hovedsageligt pga. udseendet

Møllen rejsesDer skulle de store maskiner til at rejse møllen og løfte de tunge mølledele

VingerDer arbejdes i 20-25 meters højde. Vingerne er ca. 3,5 m lange

Cookiepolitik