Det er skønt at sole sig i ren energi

Den rene energi, som Bent Jørgensen fra Nordborg henter fra sit solcelleanlæg giver en dejligt ren samvittighed. Det tæller bestemt for solcelleejeren, at han gavner miljøet. På en enkelt solskinsdag i februar producerede han hele 20 KWh miljørigtig energi.

"Det har betydning at det er miljøvenligt, men jeg må indrømme at økonomien selvfølgelig også tæller. Og når det så viser sig, at der er penge i at gøre det miljørigtige, så er det dumt at lade være", siger Bent Jørgensen og fortæller videre, at han siden installeringen af solcelleanlægget har fået det koblet til varmtvandsbeholderen og en luft/luft varmepumpe.

"Ved at bruge overskudsstrømmen fra solcellerne til varmt vand og opvarmning, kan vi slukke for gasfyret i overgangsperioder", siger den tilfredse miljørigtige husejer. "Med solcellerne går vi nærmest i nul på strømforbruget, og med den gode sommer vi har haft i år (2013) er jeg meget optimistisk i forhold til når regnskabet skal gøres op"

Familien har foretaget følgende energirenoveringer:

  • Solceller
  • Luft/luft varmepumpe som supplement til gasfyr

Solceller
Solen tilføjer jorden enorme mængder energi - denne energi kan du gratis udnytte til strøm.

Solceller er en forureningsfri energikilde, som producerer elektricitet af solens lys. De solceller, der findes i dag, kan omsætte op til ca. 20 procent af lysets energi til elektricitet.

Du kan sænke din elregning markant med strøm fra solceller på for eksempel dit tag. En ekstra fordel er, at solceller er en ret enkel og vedligeholdelsesfri teknologi, som er nemmere end nogen anden vedvarende energiform at installere i din bolig.

Luft/luft-varmepumpe
Luft til luft-varmepumpen er velegnet til el-opvarmede boliger, især til mindre huse i ét plan. Pumpen afgiver 4-5 gange mere varme, end den forbruger i el, og så den er med til at halvere dine varmeudgifter. Det betyder mindre CO2 udledning.

Luft til luft-varmepumpen består af to kasser monteret på henholdsvis ydersiden og indersiden af husets ydermur.

Hele pointen er, at varmepumpen udfører et smart trick, der så at sige "ganger varmen op". Selv en beskeden varme i udeluften forvandles til en behagelig og langt højere komfort-temperatur inde i huset - uden at bruge voldsomt meget strøm.

19. december 2014

Fakta om huset

Havnbjerg
Parcelhus fra 1976
Boligareal 188 m2

SolcellerSolcelleanlægget på Bent Jørgensens tag

Spørg din lokale håndværker

Bent Jørgensen er så glad for sine solceller, at han anbefaler det vidt og bredt. "Samarbejdet med René Brink fra Als el & VVS har været rigtig godt, og han gav os den viden og vejledning vi havde brug for i beslutningsprocessen" afslutter Bent.

Find andre inspirerende energirenoverings-historier og find en håndværker når dig på www.ZEROmap.dk

Cookiepolitik