Træpiller holder huset varmt og hyggeligt

Da Kristina og Jesper Rolskov-Paulsen flyttede ind i huset i Broager i 2011, fik de en pilleovn som noget af det første. Pilleovnen skulle fungere som supplement til et gammelt gasfyr. Samtidig var pilleovnen med til at give en hyggelig og varm stemning i stuen.

Da gasfyret ikke ville mere ca. et år efter blev det overvejet nøje, hvad der skulle erstatte det. "Det stod ret klart fra starten af, at det ikke skulle være et nyt gasfyr - det var både for dyrt og dårligt for miljøet" fortæller Jesper Rolskov-Paulsen og fortsætter: "så overvejede vi Broager Fjernvarme, men pga. de faste udgifter til fjernvarmen ville vi ikke få det optimale ud af at have investeret i en pilleovn. Derfor faldt valget på pillefyret"

Nu står pillefyret i værkstedet, og Jesper har fået sig en lille hobby med at vedligeholde og fylde træpiller på fyret. "Det har mest været Jespers projekt alt det her med varmekilde, men jeg er blevet glad for løsningen" fortæller en tilfreds Kristina Rolskov-Paulsen.

Familien har foretaget følgende energiforbedringer:

  • Træpillefyr
  • Træpille-brændeovn

Træpillefyr
I et træpillefyr fyrer man med træpiller i stedet for olie, gas eller brænde. Træpillerne er lavet af sammenpressede træspåner og savsmuld.

Pillefyret afgiver varme til husets varmtvandsbeholder og opvarmer dermed huset og det varme brugsvand - fuldstændig ligesom et almindeligt olie- eller naturgasfyr. Selv store enfamiliehuse kan opvarmes med et pillefyr.

Du kan normalt spare mindst halvdelen af dine varmeudgifter ved at skifte dit olie- eller naturgasfyr ud med et træpillefyr. Fyret skal typisk fyldes op én gang om ugen.

Træpille-brændeovn
En pillebrændeovn, eller en pilleovn, fungerer på samme måde som en almindelig brændeovn, fordelen er dog, at pillebrændeovnen sørger for en mere jævn temperatur i boligen. En anden fordel er, at pillebrændeovnen kan indstilles til selv at tænde op når temperaturen i rummet falder.

19. december 2014

Fakta om huset

Broager
Murermestervilla fra 1954
Boligareal 104 m2

TræpillefyrJesper hælder træpiller på pillefyret.

Træpiller er CO2-neutralt biobrændsel. På den måde skåner du både miljøet og økonomien, da træpiller er billigere at fyre med end olie og gas

StyringPillefyret kan styres via et brugervenligt display

Cookiepolitik