Nyt træpillefyr

Gennemgangen af den gule murstensvilla på en stille villavej i Broager, lidt udenfor Sønderborg, afslørede gode muligheder for at skære tykke lunser af familiens energiregning.
I dag består husstanden af Per og hans kone sammen med den yngste søn. Familien har boet i huset siden 1997, da de flyttede til Broager.

Et nyt træpillefyr står for den daglige opvarmning af huset sammen med brændeovnen i køkkenalrummet. Familien bruger godt og vel seks tons træpiller om året til varme. Det nyinstallerede fyr tog over efter familiens gamle pillefyr, som blev installeret et par år efter familien købte huset som erstatning af et udtjent oliefyr, der slugte 3000 liter olie om året.

"At fyre med piller har jo været en billig løsning for os, så derfor har vi jo ikke gjort så meget for at isolere huset endnu", fortæller Per Mathiesen.
"Det nye pillefyr er mere økonomisk og brugervenligt. Og ikke mindst så er det mere konevenligt", smiler Per Mathiesen.

Familien har udført følgende energirenoveringer:

  • Installeret nyt træpillefyr med cirkulationspumpe

Træpillefyr
I et træpillefyr fyrer man med træpiller i stedet for olie, gas eller brænde. Træpillerne er lavet af sammenpressede træspåner og savsmuld.

Pillefyret afgiver varme til husets varmtvandsbeholder og opvarmer dermed huset og det varme brugsvand - fuldstændig ligesom et almindeligt olie- eller naturgasfyr. Selv store enfamiliehuse kan opvarmes med et pillefyr.
Du kan normalt spare mindst halvdelen af dine varmeudgifter ved at skifte dit olie- eller naturgasfyr ud med et træpillefyr.

19. december 2014

Fakta om huset

Broager
Parcelhus fra 1960
Boligareal 180 m2

TræpillerTræpillerne som bruges til opvarmning betegnes som CO2-neutralt brændsel. Træpillerne er derfor både gode for miljøet, og familiens pengepung

ZEROboligSe flere historier og bliv inspireret på ZEROmap her

Cookiepolitik