Målet er en faldende elregning - hver måned!

Familien Bram fra Fynshav har et klart mål: en faldende elregning hver måned! Det er især kvinden i huset, Lone Bram, der går forrest og brænder for tanken om, at kunne være selvforsynende.

De seneste to år er missionen om en faldende elregning lykkedes! "Jeg er meget opmærksomme på vores forbrug og følger med på SE's hjemmeside og på en lille energimåler vi har stående i køkkenet, som måler elforbruget lige nu og her" fortæller Lone og fortsætter: "Jeg kan endda på måleren se når børnene kommer ned for at spise, om de har husket at slukke lys og computer på værelset"

Familien Brams stuehus med stråtag

Familien er også med i "Østerholm og omegns Private Spildevandslaug", som gør det muligt for de tilknyttede husstande selv at rense deres spildevand med et nedsivningsanlæg. "Det er spild at skulle bruge en masse energi og penge på at pumpe spildevandet hele vejen til Sønderborg, så nu kan vi selv rense vandet og også spare penge på afledningsafgift.

Udover, at familien bruger strømmen energirigtigt, har de også grøn varme. De har nemlig et pillefyr, som i overgangsperioderne suppleres af solvarme.

FAKTA
- om solvarme

Solen tilføjer jorden enorme mængder energi - denne energi kan du gratis udnytte til opvarmning.

Med et solvarmeanlæg får du næsten gratis brugsvand fra marts til september. Og du kan være helt tryg ved, at det virker og at der kommer de forventede mængder af varmt vand ud i hanerne og radiatorerne.

Solvarme er en nem, gennemprøvet og velfungerende teknik. Et moderne kvalitetsanlæg kræver meget lidt vedligehold og leverer en dokumenteret mængde energi i form af varmt vand. Solvarmen kan være god som suppleant til et olie- pille- eller fastbrændselsfyr.

Ud over at være en god økonomisk investering er solvarme også en god investering for miljøet.

19. december 2014

Fakta om huset

Fynshav
Stuehus fra 1647
Boligareal 172 m2

Følg forbrug og spar pengeForbruget følges nøje hos familien Bram fra Fynshav. På en lille måler der står i vindueskarmen i køkkenet kan de aflæse elforbruget her og nu

TV-frit stuehus

"Vi har ikke haft fjernsyn i 10 år - og det er faktisk gået lidt sport i ikke at have et fjernsyn" - Lone Bram

Rensning af spildevand I dette anlæg bliver familiens spildevand renset. Det betyder bl.a., at vandet ikke skal pumpes hele vejen til Sønderborg

Cookiepolitik