Halvering af elregning med få midler

Mads Schmidt Eriksen, pensionist fra Broballe i Nordborg, har med minimale investeringer sparet 50 % på sit elforbrug og vender dermed op og ned på vante forestillinger om, at pensionister ikke kan/vil spare på energien.

Mads Schmidt Eriksen indledte sit korstog for lavere el forbrug for godt et år siden. Først blev samtlige elpærer i huset udskiftet med energisparepærer. Herefter blev overflødige apparater slukket, heriblandt en ældre fryser og det ekstra køleskab.

Øvelsen har gjort Mads meget mere fokuseret på den energi, han anvender, og der er gået sport i at holde forbruget lavt, for som Mads siger: "Jeg har halveret mit elforbrug ved ganske få ændringer, som faktisk ikke har kostet ret meget. Det kan godt betale sig at tænke over energiforbruget". Slukning af stand-by forbruget var ren fortjeneste fra dag ét, og investeringen i elsparepærerne blev tjent hjem på under 4 måneder!

Der er herudover blevet investeret i en pille brændeovn der gradvis overtager varmeforbruget fra oliefyret. Pilleovnen vurderes at give en besparelse på 600-1000 kWh årligt.

Familien har foretaget følgende energiforbedringer

  • Udskiftning af alle elpærer
  • Pillebrændeovn
  • Generel energirigtig adfærdsændring

Farvel til glødepæren
I 2008 vedtog EU at udfase glødepærerne på grund af deres høje energiforbrug, og fra september 2012 bliver det forbudt både at producere og importere glødepærer i EU. Heldigvis er der flere forskellige alternativer, som har et langt lavere energiforbrug. Det er fx LED og A-pærer.

Pillebrændeovn
En pillebrændeovn fungerer på samme måde som en almindelig brændeovn, fordelen er dog, at pillebrændeovnen sørger for en mere jævn temperatur i boligen.

Resultat
Mads Schmidt Eriksen sparer miljøet for et udslip på 1,1 ton CO2 årligt


ZEROmap
Hvis du vil se flere energisparehistorier så gå ind på ZEROmap. Her kan du også se områdets håndværkere, som kan hjælpe dig på vej med energirenovering. Se ZEROmap her

19. december 2014

Fakta om huset

Nordborg
Hus opført i 1935
Boligareal 142 m2

Mads Schmidt EriksenMads har med få midler halveret sin elregning

ElpærerAlle de gamle elpærer blev skiftet ud til fordel for nye lavenergi-pærer. Det kunne ses på el-regningen

Cookiepolitik