Hele huset energirenoveret

Familien Vestergaard fra Sønderborg har siden 2007 løbende energirenoveret deres 70'er parcelhus. Det har været en stor gennemgribende renovering hvor der er af energimæssige tiltag er kommet nyt tag, nye vinduer og døre, efterisolering af loft, gulv og vægge og installering af et ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Morten Vestergaard er dog ikke i tvivl om, at det kan betale sig at gå grundigt til værks: "Vi skulle alligevel i gang, og så kunne vi jo lige så godt gøre det ordenligt fra starten af. På den måde sikrer vi også vores investeringer på længere sigt." fortæller Morten Vestergaard og fortsætter: "Det første projekt var udskiftning af tag, nye vinduer og hulmursisolering. Disse tre tiltag alene gav en besparelse på 3.000-4.000 kr. om året, og er helt klart en besparelse, der er værd at tage med"

En anden bonus af energirenoveringerne har været komforten: de nye vinduer har gjort, at man ikke længere føler træk i nærheden af dem, og isolering af gulvet samt installering af gulvvarme har gjort, at familiens 2 børn på hhv. 3 og 5 år ikke længere skal sidde på et koldt gulv og lege.

Tag og efterisolering af loft
Nyt tag med efterisolering kan vise sig at være en god investering - især hvis du bor i en bolig fra 60'er eller 70'erne med det oprindelige tag. Forbedringen kan skabe mærkbare forbedringer for indeklimaet. Du sikrer nemlig et godt indeklima i en velholdt bolig, og samtidig nedbringes energiforbruget i langt de fleste tilfælde.

Vinduer
Gamle og utætte vinduer holder ikke på varmen og det kan du aflæse direkte på din varmeregning. Derfor kan det ofte betale sig at forny eller udskifte dem med energirigtige vinduer. Udskiftning af vinduer kan være en stor investering, men ud over et lavere varmeforbrug vil du også opnå en bedre komfort, da du kan undgå træk og kulde.

Når du skal vælge nye vinduer til dit hus, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på, herunder hvilke vinduestyper der passer bedst til netop dit hus, og om et eventuelt nyt materiale passer til huset.
Som tommelfingerregel siger man, at de vinduer, som sad i huset fra starten, også er de bedste rent arkitektonisk og proportionsmæssigt. Så find de gamle tegninger frem og se, hvilke vinduer der sad i huset oprindeligt. Eller opsøg en rådgiver, som kan hjælpe med det æstetiske.

Hulmursisolering
Mange ejendomme er dårligt isolerede, utætte og har stort varmetab. Dette medfører både stort energiforbrug, dårlig komfort og indeklimaproblemer - herunder risiko for skimmelvækst, når varm og fugtig inde luft kondenserer på kolde overflader.

Investering i isolering er tjent hjem på bare 2-3 år, og efterisolering er den hurtigste vej til et behageligt indeklima - og giver oven i købet en økonomisk gevinst. Ved at nedsætte energiforbruget med hulmursisolering er du samtidig med til at skåne miljøet.

Ventilationsanlæg med genvinding
Det er vigtigt at lufte ud hver dag, faktisk skal det gøres 2-3 gange om dagen. Den bedste måde at gøre det på, er ved fuld gennemtræk i 5-10 minutter, til al luft i huset er skiftet ud, men møbler og vægge ikke er afkølede. På denne måde spildes mindst mulig varme.

Hvis du har et ventilationsanlæg, klarer det "udluftnings-opgaven" for dig! Ventilationsanlægget suger den varme, fugtige luft ud fra bl.a. køkken, badeværelse og bryggers. Dermed fjernes støvpartikler, fugt og lugt fra boligen, og man opnår et sundt og behageligt indeklima. Den bedste løsning er et ventilationsanlæg med genvinding. På den måde udnyttes energien i udsugningsluften til opvarmning af den friske indblæsningsluft.

19. december 2014

Fakta om huset

Sønderborg
Parcelhus fra 1973
Boligareal 165 m2

Energirenoveringer

Familien har foretaget følgende energiforbedringer:

  • Nyt tag og isolering
  • Nye vinduer og døre
  • Efterisolering af hulmur, gulv
  • Ventilationsanlæg med varmegenvinding

EnergirenoveringMorten Vestergaard foran parcelhuset som har gennemgået en større renovering

Moderniseret 70'er parcelEnergirenovering har ikke kun betydet en lavere energiregning - det har også givet huset et æstetisk løft

Cookiepolitik