Efterisolering af fladt tag

Det kan være en udfordring at efterisolere når man har et fladt tag, men familien Feddersen fra Havnbjerg har fået lavet en spændende løsning, som har gjort det muligt at efterisolere med op til 300 mm ekstra.Det kan være en udfordring at efterisolere når man har et fladt tag, men familien Feddersen fra Havnbjerg har fået lavet en spændende løsning, som har gjort det muligt at efterisolere med op til 300 mm ekstra.

Familien fandt i samarbejde med en lokal håndværker en løsning, hvor der blev isoleret både oppefra og nedefra: oven på det eksisterende tag kom der isolering, og lofter inde i huset blev brækket ned og yderligere isolering monteret inden der kom nye lofter op igen.

"Den ekstra isolering og et par nye vinduer har gjort, at huset nu holder meget bedre på varmen, og man oplever ikke længere træk i nakken når man sidder i sofaen" fortæller Ejnar Feddersen. Udover en forbedret komfort, har der også været en besparelse ved tiltagene: "Før i tiden fyrede vi op i brændeovnen når det var for koldt i huset, men det var faktisk slet ikke nødvendigt hele sidste vintersæson, selvom det var en hård vinter. Det betyder at vi har sparet alle vores udgifter til brænde"

Familien gik i gang med at energirenovere, fordi de ville have det optimale ud af deres hus mens de bor der: "Vi er rigtig glade for at vi har valgt at isolere, det er virkelig noget vi mærker til og glæder os over ofte"

Familien har foretaget følgende energiforbedringer:

  • Nyt tag og efterisolering
  • Ekstra isolering på en del af facaden
  • Nye vinduer

Isolering
Mange ejendomme er dårligt isolerede, utætte og har stort varmetab. Dette medfører både stort energiforbrug, dårlig komfort og indeklimaproblemer - herunder risiko for skimmelvækst, når varm og fugtig inde luft kondenserer på kolde overflader.

Investering i isolering er tjent hjem på få år, og efterisolering er den hurtigste vej til et behageligt indeklima - og giver oven i købet en økonomisk gevinst. Ved at nedsætte energiforbruget med isolering er du samtidig med til at skåne miljøet.

Vinduer
Gamle og utætte vinduer holder ikke på varmen og det kan du aflæse direkte på din varmeregning. Derfor kan det ofte betale sig at forny eller udskifte dem med energirigtige vinduer. Udskiftning af vinduer kan være en stor investering, men ud over et lavere varmeforbrug vil du også opnå en bedre komfort, da du kan undgå træk og kulde.

Når du skal vælge nye vinduer til dit hus, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på, herunder hvilke vinduestyper der passer bedst til netop dit hus, og om et eventuelt nyt materiale passer til huset.

19. december 2014

Fakta om huset 

Havnbjerg
Parcelhus fra 1972
Boligareal 153 m2 + kælder

Fladt tag med isolering 



Ovenpå det gamle tag er der lagt ny isolering. Herefter er det lukket til med nyt tagpap



Isolering af facaden 



En del af facaden har fået 100 mm ekstra isolering og blevet beklædt med vedligeholdelsesfrit materiale

Cookiepolitik