'> Ikke langt fra tanke til handling

Ikke langt fra tanke til handling

Hos Ib Funder-Nielsen er der ikke langt fra tanke til handling. Få dage efter et besøg af en energivejleder havde han isoleret sit loft, og ringet til en VVS'er.

Familien Funder-Nielsen bor i Egernsund i en flot murermestervilla. Da muligheden for et energitjek bød sig, tog de straks imod tilbuddet. Herefter gik det hurtigt med at igangsætte de forslag, som energivejlederen kom med. 

Ib Funder-Nielsen foran murermestervillaen i Egernsund

"Vi kunne lige så godt komme igang med det samme. Nu var vi jo også sikre på, hvad der var smart at gøre" fortæller Ib Funder-Nielsen.

Siden Ib købte huset i starten af 80'erne er der sket løbende forbedringer. Hulmuren er blevet isoleret og alle vinduer er udskiftet. Nu har han også taget de sidste lavthængende frugter, og huset er fremtidssikret på energi-siden.

De lavthængende frugter

Det var forholdsvist få ting Ib satte i gang, men tilsammen kan de alligevel udgøre en god besparelse på det årlige varmeregnskab.

Ib isolerede selv loftet så der nu ligger 400 mm. Herefter fik han hurtigt ringet til en VVS'er, som isolerede varmerørene fra gasfyret. Herudover satte han en styring op, som gør det muligt at styre temperaturen efter udetemperaturen. Desuden gør den nye styring det muligt, at lave natsænkning på gasfyret.

"I det hele har jeg ikke brugt mere end 8.000 kr. Men jeg tror på, at de sidste småting som jeg hermed har gjort, er med til at forbedre varme-økonomien. Det er også rart at tænke på, at gasfyret kører så optimalt som muligt, og at styringen er med til at sørge for, at gasfyret ikke fyrer en masse varme af, som der slet ikke er brug for" fortæller Ib Funder-Nielsen, og fortsætter: "Det bliver også spændende at følge lidt mere med i vores varmeforbrug, det har jeg ikke rigtigt gjort tidligere".

22. januar 2015

Fakta

Egernsund 
Murermestervilla fra 1941
Boligareal 149 m2

Loftisolering

Loftet blev efterisoleret, så der nu ligger 400 mm.

Smart styring af gasfyr

Med en ny smart styring, regulerer gasfyret selv varmen efter udetemperaturen - det er smart, og det sparer penge.

Cookiepolitik