Fra gas til fjernvarme

Familien Hansen har løbende renoveret den røde murermestervilla, og de seneste år har de fokuseret på at nedbringe husets energiforbrug. Derfor stod konvertering fra naturgas til fjernvarme, isolering af loft og udskiftning til lavenergivinduer højt på familiens liste.

Tilslutning til fjernvarmen giver familien en stor årlig driftsbesparelse, samt færre serviceforpligtigelser. "Udskiftningen af de gamle vinduer til nye lavenergivinduer har resulteret i, at vi nu kan opholde os i stuen uden at føle træk fra vinduerne og stearinlysene blafrer ikke mere i vindueskarmen" lyder det fra familien.

Efterisolering af loftet op til en isoleringstykkelse på 400 mm. har bevirket at husets 1. sal nu er langt mere behagelig at opholde sig på uden store gener fra kulde eller varme.

Familien har foretaget følgende energirenoveringer:

  • Fra gas til fjernvarme
  • Nye vinduer
  • Efterisolering på loftet

Fjernvarme
Fjernvarme er den mest anvendte opvarmningsform af alle boliger i Danmark. Den moderne teknologi gør det muligt for fjernvarmen at benytte flere former for brændsel til at producere varmt vand med - med stor fokus på energieffektivitet, miljøhensyn og økonomisk drift.

Fjernvarme er en nem, billig og miljørigtig måde at opvarme boliger på.

ZERObolig's energivejleder opfordrer alle, som har mulighed for det, at tilkoble sig fjernvarmenettet.

Loftisolering
Mange ejendomme er dårligt isolerede, er utætte og har stort varmetab. Dette medfører både stort energiforbrug, dårlig komfort og indeklimaproblemer - herunder risiko for skimmelvækst, når varm og fugtig inde luft kondenserer på kolde overflader.

Investering i isolering er tjent hjem på bare 2-3 år, og efterisolering er den hurtigste vej til et behageligt indeklima. Ved at nedsætte energiforbruget med loftisolering, er du samtidig med til at skåne miljøet.

Du kan opnå at loftet bliver 3-5 grader varmere på de kolde dage og tilsvarende koldere på de varme dage.

Vinduer
Gamle og utætte vinduer holder ikke på varmen og det kan aflæses direkte på din varmeregning! Derfor kan det ofte betale sig at forny eller udskifte dem med energirigtige vinduer.

Når du skal vælge nye vinduer til dit hus, bør du være opmærksom på hvilke vinduestyper der passer bedst til netop dit hus. En god tommelfingerregel er, at de vinduer som huset er opført med, også er de bedste rent arkitektonisk og proportionsmæssigt. Så find de gamle tegninger frem og se, hvilke vinduer der sad i huset oprindeligt.

Resultat
Familien sparer miljøet for et udslip på 4,6 ton CO2 årligt. Det betyder bl.a. at de har fået et bedre energimærke, som gør boligen billigere at bo i og mere værd i en salgssituation.

19. december 2014

Fakta om huset

Sønderborg
Murermestervilla fra 1931
Boligareal 153 m2 (+ 84 m2 kælder)

MurermestervillaVillaen opvarmes nu af billig og grøn fjernvarme

ZEROmapSe andre energisparehistorier på ZEROmap

Tryk her

Cookiepolitik