Fra elvarme til fjernvarme

Efter et besøg fra ZEROboligs energivejleder i november 2012 overvejede familien Frank fra Høruphav at installere et solcelleanlæg. De havde elvarme som blev suppleret af en luft/luft varmepumpe, og det ville være oplagt at bruge strøm produceret af solceller til opvarmning med elvarme og varmepumpe.

Da den fordelagtige solcelleordning frafaldt kiggede familien efter andre alternativer: "Med de stigende energipriser stod det os ret klart, at noget skulle der gøres" fortæller Per Frank, som også har vendt problematikken med en nabo: "Min nabo regnede lidt på nogle forskellige muligheder, og valget faldt på fjernvarme som det netop var muligt at tilslutte på vores gade. Vi hoppede med på vognen, og i marts 2013 kom håndværkerne for at lægge rør og sætte nye radiatorer op."

Familien havde før overvejet at efterisolere loftet, og efter besøget fra ZEROboligs energivejleder blev de bekræftet i, at dette var en god ide. De fik en lokal håndværker til at komme og blæse yderligere 200 mm papirisolering på loftet. Frank var lidt overrasket over effekten af isoleringen: "Vi har netop talt om i weekenden at den ekstra isolering kan mærkes. Huset er meget nemmere at varme op, og holder bedre på varmen. Jeg tror at temperaturen er steget med et par grader, så det er jo rigtig positivt."

Familien har foretaget følgende energiforbedringer:

  • Loftisolering
  • Konvertering fra elvarme til fjernvarme

Loftisolering
Mange ejendomme er dårligt isolerede, er utætte og har stort varmetab. Dette medfører både stort energiforbrug, dårlig komfort og indeklimaproblemer - herunder risiko for skimmelvækst, når varm og fugtig inde luft kondenserer på kolde overflader.

Investering i isolering er tjent hjem på bare 2-3 år, og efterisolering er den hurtigste vej til et behageligt indeklima - og giver dig oven i købet en økonomisk gevinst. Ved at nedsætte energiforbruget med loftisolering er du samtidig med til at skåne miljøet.

Du kan opnå at loftet bliver 3-5 grader varmere på de kolde dage og tilsvarende koldere på de varme dage.

Fjernvarme
Fjernvarme er den mest anvendte opvarmningsform af alle boliger i Danmark. Den moderne teknologi gør det muligt for fjernvarmen at benytte flere former for brændsel til at producere varmt vand med - med stor fokus på energieffektivitet, miljøhensyn og økonomisk drift.

Fjernvarme er en nem, billig og miljørigtig måde at opvarme boliger på.
ZERObolig's energivejleder opfordrer alle, som har mulighed for det, at tilkoble sig fjernvarmenettet.

Resultat
Familien sparer miljøet for et årligt CO2-udslip og de har fået en bolig som er billigere at bo i samt mere værd i en salgssituation.

19. december 2014

Fakta om huset

Høruphav
Parcelhus fra 1974
Boligareal 225 m2

Håndværkere i gangHåndværkerne fra Kellmanns VVS & Blik lægger sidste hånd på værket inden huset kan varmes op med fjernvarme

LoftisoleringLoftet blev efterisoleret med 200 mm papirisolering

Cookiepolitik