En besparelse på 46.000 kr. om året

Det kan være rigtig smart at skrotte sit gamle oliefyr. Det kan familien Petersen fra Kettingskov skrive under på!

For 2-3 år siden brugte familien Petersen op mod 50-60 tusinde kroner på energi om året. Et gammelt oliefyr var den store synder, og i forbindelse med Skrot-dit-oliefyr-kampagnen valgte familien at skrotte oliefyret. Oliefyret blev erstattet med et jordvarmeanlæg med 900 m slanger gravet ned i marken.

Fra 60.000 til 14.000 om året

Fordelene ved konvertering til jordvarme, var så store at familien slet ikke havde i sinde at stoppe med at energirenovere. Hurtigt derefter blev der installeret solceller på taget. De to ting tilsammen, har nu bragt familiens energiregning ned på 12-14 tusinde kroner om året. Gerner Petersen er tydeligvis tilfreds med sin investering i jordvarme og solceller: "Det er jo helt vildt, at vi har reduceret vores udgifter så kraftigt. Og det bedste af det hele er, at det hele kører fantastisk. Jordvarmen og solcellerne passer sig selv, så vi kan bare nyde at vi oven i købet sparer penge"


Gerner Petersen foran det flotte stuehus

Nemt og bekvemt

Før i tiden skulle familien huske at bestille dyr olie til det gamle fyr. I dag går det helt af sig selv hele året rundt, hvor jordvarmen udnytter varmen i jorden. Det er nemt og bekvemt for familien, og samtidig sparer de en masse penge. Og Gerner er ikke i tvivl om, at han vil anbefale andre i samme situation at gøre det samme: "Det kan kun gå for langsomt med at skrotte dit gamle oliefyr. Olien er så dyr, at det ikke kan betale sig at vente"

Find den rette håndværker

"Vi har fået vores jordvarmeanlæg leveret af Broager VVS, som har givet os en utrolig god service og rådgivning" fortæller Gerner Petersen, som er glad for sit valg af håndværker.

Broager VVS har en uddannet energivejleder, ligesom rigtig mange andre af områdets håndværkere. Find en håndværker nær dig på ZEROmap.dk

19. december 2014

Fakta

Kettingskov
Stuehus fra omkring 1827
Boligareal 192 m2

JordvarmeGerner viser varmtvandsbeholderen frem, som selvfølgelig er isoleret efter alle kunstens regler

SolcellerFamilien har ingen sydvendte tagflader til solcellerne. Derfor har de valgt at placere halvdelen af deres solceller mod øst, og den anden halvdel mod vest

Cookiepolitik