Christel har en intelligent varmepumpe

Det var oprindeligt det gamle oliefyr fra 1972, der fik Christel Thomsen til at tænke alternativt. Sønderborg Kommune havde netop i et brev gjort hende opmærksom på, at olietanken snart overskred den lovlige alder. Desuden gjorde kommunen opmærksom på, at det heller ikke fremover var tilladt at have en olietank gravet ned i jorden som hendes.

Oliefyret er nu udskiftet med et splinternyt jordvarmeanlæg, luftvarmekompressor og senest en intelligent applikation til anlægget. Applikationen betyder, at hendes anlæg automatisk køber el, når prisen er lav.

"For mig var det naturligvis væsentligt at investere i et anlæg, der kan spare mig penge. Men det betyder også noget, at jeg på denne måde er med til at fremme udviklingen af løsninger, der skaber en positiv udvikling for vores miljø" siger Christel.

Familien har foretaget følende energirenoveringer:

  • Skrottet sit gamle oliefyr og erstattet det med en intelligent jordvarmepumpe

Jordvarme
En jordvarmepumpe er en 100 % løsning, som kan bruges både til opvarmning af hus og brugsvand. En jordvarmepumpe henter varmen fra jorden gennem slanger, der er gravet ned og tilsluttet en varmtvandsbeholder.

Væsken i jordslangerne cirkulerer ind i en kompressor som hæver temperaturen og komprimerer varmen, så der opnås 55 grader varmt vand. Varmtvandsbeholderen fordeler herfra varmen ud til radiator-/gulvvarme-systemet og til brugsvandet.
Et jordvarmeanlæg er godt for både din pengepung og miljøet, da det tjener sig selv hjem, og samtidigt er et godt alternativ til boliger, der i dag er opvarmet med direkte el-varme, olie eller naturgas.

Du kan spare op til 50 % på dine varmeudgifter i forhold til et oliefyr og jordvarmen fungerer døgnet rundt, så din bolig er dejlig varm om morgenen - modsat fx en brændeovn.

19. december 2014

Fakta om huset

Sydals
Murermestervilla fra 1972
Boligareal 200 m2

Intelligent varmepumpeFamiliens hus som nu bliver opvarmet billigt og intelligent

Cookiepolitik