Sønderborg cyklede fem gange rundt om jorden

Mandag aften dannede Idrætshøjskolen i Sønderborg rammen om afslutningen på ’Vi Cykler Til Arbejde’-aktiviteten, hvor 350 deltagere var samlet til cykelfest med overrækkelse af præmier, grillmad og peptalk af eliteroeren og tidligere OL-vinder Eskild Ebbesen.

Af ProjectZero

I Sønderborg cyklede i alt 1198 til arbejde i maj måned, hvor der blev tilbagelagt knap 200.000 km, og da Sønderborg Kommune har en ambition om et blive en cykelkommune, glæder det sundhedsudvalgets formand Helge Larsen, at så mange igen har bakket op om ’Vi Cykler Til Arbejde’-aktiviteten:

”Vi blev en flot nummer 11 på landsplan i forhold til antal tilmeldte og samlet antal kørte kilometer, og det kan vi godt være stolte af, og jeg glæder mig over, at flere og flere skifter bilen ud med en cykel til glæde for både deres eget velbefindende, økonomi og klimaet”, siger Helge Larsen, der stod for aftenens præmieoverrækkelse.

Formålet med ’Vi Cykler Til Arbejde’ er at få flere til at cykle i hverdagen, fordi en daglig cykeltur har mange fordele:

”Cyklende borgere er sundere, har mere energi og færre sygedage, men samtidig er cykling også den transportform, som er med til at reducere CO2-udledningen væsentligt og dermed helt i tråd med ProjectZero-visionen om et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029”, siger Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget.

I Sønderborg-området har kommunen, ProjectZero og de lokale cykelhandlere støttet op omkring aktiviteten, og deltagerne har blandt andet kunne mødes til tre morgenmadsevents i løbet af maj i henholdsvis Guderup, Gråsten og Sønderborg. Derudover har cykelhandlerne tilbudt et cykeltjek til de første 250 cyklister, hvor de kunne få justeret og smurt kæden, finindstilling af gear og bremser, justering af sædehøjde, sikkerhedstjek af cyklen og pumpning af dæk.

Og hele aktiviteten blev så afsluttet på festligste vis mandag aften med en stor cykelfest:

”Vi bliver stadig flere cykelambassadører i Sønderborg Kommune, og det er glæder mig meget, at vi her til aften har kunne klappe hinanden på skuldrene og rose os selv for det fine resultat”, siger Helge Larsen.

Aftenen bød også på præmier og holdkaptajn Marianne Radik fra holdet ’Hold de Seje Cykelpiger’, Job og Velfærd Sønderborg Kommune, vandt aftenens hovedpræmie, som var en splinterny cykel.

Efter taler og præmieoverrækkelse blev alle deltagere budt på grillbuffet og et foredrag med den tidligere OL-guldvinder Eskil Ebbesen.

ProjectZero satser på cyklende Sønderborgensere og Roadmap2025 forudsætter, at flere borgere fravælger bilen som det foretrukne køretøj og erstatter det med en cykel – gerne en elcykel.

Elcyklen er i de seneste år blevet meget populær, og der er kommet mange smarte modeller på markedet, og for alle borgere i alle aldre, som ønsker at få mere motion eller vil spare penge på bilkørsel, er der i Sønderborg-området et stort potentiale for at få flere til at vælge elcyklen som et alternativ til bilen.

19. juni 2019

Billeder fra festen

Der blev delt præmier ud til flere cykelhold

Holdet med flest cyklede km.

Eskild Ebbesen fortalte om viljen til at vinde

Cookiepolitik