Over 170 elever delte viden om energibesparelser

Mere end 170 elever fra 11 forskellige skoler havde en god og lærerig dag sammen, da det årlige årsmøde for 2imprezs blev afholdt d. 22. maj.

Af ProjectZero

Der var god stemning og højt humør, da en 170 elever mødtes i Humlehøj-hallen til dette års afrundende årsmøde for 2imprezs-projektet. De deltagende elever var alle iklædt gule t-shirts, som selvfølgelig symboliserede solenergi, der også er en vigtig vedvarende energikilde.

 Skoleeleverne havde forberedt messestande med fokus på forskellige måder at spare på energi- og CO2-forbruget på deres skoler.

Alle skoleeleverne havde hjemmefra forberedt en messestand, hvorfra de kunne vise og fortælle om alle de ideer og projekter, som de har fået i løbet af deres arbejde med 2imprezs-projektet. Messestandene viste en stor diversitet blandt elevernes ideer og initiativer, og der var tydelige tegn på kreativitet blandt eleverne. Emnerne var bl.a. elektricitet, vand, varme, og endda permahaver. Målet for alle emnerne, ideerne og projekterne var klart: at reducere energi- og CO2-forbrug på skolerne, hvilket de gjorde gennem adfærdsmæssige ændringer og små tekniske forbedringer.

 Eleverne lavede også deres egne ”Energy Eaters”, som er små figurer, der skal placeres på steder for at markere, at der på netop det sted bliver brugt en masse energi. Det handler om at synliggøre energiforbruget.

Som en del af arrangementet blev der afholdt en såkaldt ”Crazy 22”, hvor eleverne skulle besvare og udføre 22 spørgsmål og opgaver, hvoraf en af opgaver var at lave en ”Energy Eater”, som de kunne tage med hjem på skolen og med hjem i hjemmet for at vise til forældrene og bruge det der. Eleverne fik selv mulighed for at designe deres egen ”Energy Eater”, og flere af dem tog dem efterfølgende med hjem og satte dem på steder, hvor der bliver brugt meget energi for at bevidstgøre familiemedlemmer og klassekammerater, hvor man skal være ekstra opmærksom ift. sit energiforbrug.

 Alle er vindere, når vi arbejder sammen for at spare på energien og CO2-udledningen.

Alle de deltagende klasser og skoler modtag i den afsluttende del af dagen et diplom for deres hårde arbejde og flotte resultater. En stor tak lød det fra House of Science, som har været tovholdere på projektet i Sønderborg, og som også fortsætter i den rolle, når projektet kører videre til næste år. Ambitionen og forhåbningen er, at flere skoler, klasser og elever melder sig til projektet, så endnu flere kan være med til at spare på energien – og dermed CO2-udledningen.

4. juni 2019

Cookiepolitik