Der blev snakket flittigt om klimaet på årets Folkemøde

ProjectZero var til stede på Folkemødet på Bornholm, hvor der livligt blev debatteret klima og afholdt klimasamtale-spil.

Af ProjectZero

ProjectZero´s afholdelse af klimasamtale-spil blev en stor succes til dette års Folkemøde på Bornholm. Folk fra nær og fjern, unge som ældre, deltog og diskuterede udfordringer og dilemmaer i den grønne omstilling. Emnet for samtalerne var: Hvad vil vi gøre?

Klimasamtale-spillene blev afholdt udenfor Energibyernes telt, hvor Danmarks syv Energibyer var samlet. ProjectZero's medarbejdere stod fra fredag til lørdag klar til at afholde klimasamtaler med interesserede forbipasserende.

Klimasamtale-spillene var en stor succes, og det blev til mange samtaler, som satte gang i den vigtige samtale om klima og den grønne omstilling. Julie fra Ryslinge Efterskole synes at, "Klimasamtale-spillet gør, at man tør fortælle sine holdninger i et trygt forum, og det er en god måde at sætte spændende samtaler i gang, som kan rykke på ens egne holdninger."

Også Knud Pedersen fandt klimasamtale-spillet som "et fint initiativ til at sætte vigtige emner om den grønne omstilling i fokus, og med den fart, der er i klimadebatten, er klimasamtale-spillet en god måde at komme i gang med debatterne."

Fælles for de mange samtaler på Folkemødet var, at alle var enige om, at der skulle gøres noget aktivt, gennem både fælles og individuelle indsatser. 

 

 

 

 

 

19. juni 2019

Billeder fra klimasamtalerne

Energibyerne

Syv ambitiøse danske energibyer, som går forrest for netto nul udledning:

Frederikshavn, Skive, Ringkøbing-Skjern, Middelfart, Horsens, Sønderborg og Høje-Taastrup.

Byerne arbejder sammen med PlanEnergi og Tankegang.

Energibyerne er et lokalt energiby-samarbejde i det fælles-europæiske SmartEnCity Network, som har etableret lignende bynetværk i Estland, Italien, Bulgarien og Spanien. SmartEnCity Network er støttet af EU´s Horizon2020 program.

Læs mere om Energibyerne.dk på www.energibyerne.dk.

Cookiepolitik