Byggeriet af biogasanlægget i Glansager er kommet godt fra start

Byggeriet af biogasanlægget ved Glansager på Als skrider hastigt frem, og anlægget står, hvis alt går efter planen, færdigt allerede i begyndelsen af 2020. 

Af projectZero

Biogasselskabet Nature Energy investerer omkring 250 mio. kroner i byggeriet på marken ved siden af Glansager Genbrugsplads:

”Det er vi særligt glade for, for jo før anlægget står færdig, jo før kan det bidrage til den grønne omstilling”, siger Jesper Bundgaard, der er ansvarlig for byggeriet, fra Nature Energy.

Sønderborg er dermed et skridt tættere på at realisere målet om at være CO2-neutral i 2029. Et mål som biogasselskabet Nature Energy er stolte over at bidrage til. 

”Vi er glade for at kunne dele billederne fra Glansager med borgerne i Sønderborg. Med biogas hjælper vi samfundets affaldsproblemer, mens vi oven i hatten skaber grøn CO2-neutral energi”, siger Jesper Bundgaard. 

Biogasanlægget på Als vil hvert år behandle 370.000 ton organisk affald og vil producere 17,5 mio. m³ biogas, som sendes ud i gasnettet, hvor den erstatter almindelig naturgas. Det er nok til eks. at opvarme 15.000 husstande.

”Sammen med sol og vind spiller biogas en vigtig rolle i den grønne omstilling, og her er det godt at se, at Sønderborg sætter baren højt på det grønne område. Vi er meget glade for samarbejdet med Sønderborg Kommune”, udtaler Jesper Bundgaard. 

I ProjectZero-visionen er der også et mål om, at de grønne investeringer skal skabe vækst og nye grønne arbejdspladser til kommunen. Det ser Jesper Bundgaard positivt på: 
”Når vi opfører vores biogasanlæg, er det meget vigtigt for os, at vi bidrager til det lokalsamfund, vi bliver en del af. Og her er lokale grønne arbejdspladser et godt eksempel. Hvert af vores anlæg skaber i gennemsnit 50 lokale grønne arbejdspladser, og vi glæder os til at bidrage til den grønne vækst i Sønderborg”.

Nature Energy er verdens største producent af biogas, og driver i dag ni anlæg, som er spredt ud over hele Jylland og Fyn – anlægget ved Glansager bliver altså det tiende anlæg.

Nature Energy producerer biogas ved at bruge husdyrgødning, madaffald og andre organiske affaldsprodukter, som omdannes til grøn gas, som bl.a. kan opvarme huse. 

Du kan følge med i opførelsen af biogasanlægget i Glansager her: 

4. juni 2019

Om anlægget:


•    BioenergiSyd er en leverandørforening af lokale landmænd
•    Nature Energy og BioenergiSyd investerer 250 mio. kroner
•    Anlægget kan behandle 370.000 ton organisk affald 
•    Produktionen bliver 17,5 mio. m³ biogas og sendes ud i gasnettet, hvor den erstatter almindelig naturgas. Det er nok til fx at opvarme 15.000 husstande 

 

Cookiepolitik