Flere elbiler på vejene i Sønderborg-området

1. januar 2019 er antallet af elbiler i Sønderborg Kommunes flåde oppe på 8 biler, og de kører allerede endnu mere end tidligere.

Af Henrik Bielefeldt

Sønderborg kommune har oprustet med yderligere 4 nye elbiler, og der holder nu fast elbiler på 2 lokationer rundt i kommunen.

”Det er udviklingen indenfor batterierne der nu gør, at vi kan have flere elbiler. Det er nu muligt at køre op til 300 km på en opladning, og det giver medarbejderne i kommunen endnu større rækkevidde. Det betyder også, at vi har indført en ny politik, at alt kørsel under 75 km. skal foretages i en elbil, såfremt de er ledige.”, udtaler Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

De nye biler kan klare hele turen

De nye biler er af mærket Renault Zoe og har et 41kW batteri. Der er både strøm til radio, varme og vinduesviskere på hele turen. Der har været afholdt introdage for medarbejderne i kommunen, så de har kunne prøve bilerne.

”Der er ofte en barriere, der skal overvindes for, at elbilerne kommer ud at køre. Det kan være at sætte ladestikket rigtigt i eller at lære at køre med automatgear. Men den tilbagemelding vi har fået fra de medarbejdere, der har været på prøveture, er, at når først de har kørt i elbilerne, så er de meget glade for bilerne - så det virker, at komme ud og køre.”, fortæller Aase Nyegaard formand for Teknik- og Miljøudvalget og fortsætter: ”Vi går foran i kommunen og skifter til elbiler, når det er muligt, og kan vi samtidig være med til at skubbe til medarbejdernes opfattelse af elbiler, så er det bare et ekstra plus.”

Der kommer flere elbiler

Samtidig med de nye elbiler er der også opstillet flere lade stationer, hvor transportkontoret nu kan følge med i bilernes strømforbrug. Dermed vil transportkontoret i løbet af året bedre kunne sammenligne økonomien imellem elbilerne og de konventionelle biler.

Halvdelen af Sønderborg Kommunes kørselsbehov er i nærområdet. Forventningen er derfor, at elbilerne kommer til at dække en stor del af transportforbruget og kommunen følger stadig med i udviklingen af elbilerne, og det vil føre til endnu flere elbiler i kommunens vognpark i fremtiden.

"Sønderborg Kommune er en aktiv medspiller i ProjectZero, der skal gøre Sønderborgområdet CO2-neutralt i 2029. Det kræver, blandt mange andre ting, en markant omlægning af den danske bilpark fra benzin- og dieselbiler til bl.a. elbiler. Her vil vi gerne gå foran i Sønderborg Kommune og vise borgerne, at elbiler er fremtiden. En af barriererne for udbredelse af elbilen har været rækkevidden, men den teknologiske udvikling gør, at rækkevidden på elbilerne hele tiden forbedres. Det ser vi også med de elbiler, vi nu har fået", siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

19. februar 2019

6 grunde til at elske elbilen

  • Elbilen forurener mindre end den konventionelle bil
  • Elbilen kan bruge CO2-neutral strøm fra vedvarende energikilder
  • Elbilen kan være med til at gøre personkørsel CO2-neutralt
  • Elbilen er mere energieffektiv end den konventionelle bil
  • Elbilen er billigere i vedligeholdelse
  • Elbilen er lydsvag

Ladekort

Find den nærmeste ladestander her:

Cookiepolitik