Forskningens Døgn 2019

Forskningens Døgn 2019 går i luften den 24. april og omfatter i år også en bæredygtighedsfestival i centerbyen. Der er gratis adgang for alle interesserede.

Af ProjectZero

Bæredygtighed er et af Sønderborg Kommunes fokusområder, og med en ambition om at blive en CO2-neutral kommune i år 2029 er mange borgere allerede involveret i omstillingen. Skoler arbejder med bæredygtighed, erhvervslivet arbejder med grøn omstilling og energieffektive produkter, private har fået en bevidsthed om at passe på miljøet og klimaet. Men der er flere former for bæredygtighed, der skal danne grundlag for det gode liv. I ugen for Forskningens Døgn 2019 kan du hente ny viden og inspiration.

Og det behøver ikke være kedeligt. Der er foredrag om mange emner lige fra forebyggelse af oversvømmelser til Nanophotonics og beskedne småords vigtighed, elitesport, Spaniens økonomi etc. 

Bæredygtighedsfestival i midtbyen

Fredag den 26. og lørdag den 27. april står i festivalens tegn: Festival for verdensmålene for Sønderborg-områdets bæredygtige fremtid, der foregår i Sønderborg midtby med debat og aktiviteter. Du kan læse mere om festivalen på www.sonderborg.dk/verdensmål.

Tirsdag den 30. april afholder EUC Syd Ungdoms Science Parlament i farverihallen. Unge fra uddannelser både nord og syd for grænsen mødes i Sønderborgs Ungdoms Science parlament for at debattere aktuelle udfordringer tæt på deres hverdag. Hvordan vil teknologier påvirke fremtiden? Det lokale erhvervsliv og de unges identitet i et grænseland. Forskning i omsorgsarbejde, bæredygtig, lokal fødevareproduktion og det særlige ved at være ung i et grænseland er blandt de temaer, de unge vil drøfte og til slut sammenfatte i et charta.

Sønderborg er læringsby

- Sønderborg Kommune er læringsby og medlem af UNESCO-netværket Learning Cities. Bæredygtighed, samskabelse og livslang læring ser vi som forudsætninger for fremtidig udvikling og vækst, og med Forskningens Døgn vil vi gerne give alle borgere mulighed for at få viden om den nyeste forskning inden for relevante emner, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris.

19. april 2019

Om Forskningens Døgn:

Forskningens Døgn er et nationalt arrangement under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Formålet er at øge opmærksomheden og vække interesse for forskning hos den danske befolkning og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for vores samfund og hverdag. Programmet i Sønderborg skabes i samarbejde mellem Syddansk Universitet i Sønderborg og House of Science, og derfor deltager der rigtigt mange lokale forskere.

Download det omfattende program her.

Cookiepolitik