Over 800 besøgende til Green Screen i Alsion

Little bits, robotarm, segboard, 3D-printer, Virtual Reality-spil, naturfilm etc. Mulighederne for at undersøge, blive nysgerrig og blive klogere var mange, da der fredag d. 21. september var Green Screen Naturfilm i Alsion.

Af Kasper Wilkens

Startskuddet for Naturvidenskabsfestivalen 2018 lød i fredags i Sønderborg, da der i Alsion var inviteret til naturfilm og meget mere ved afholdelsen af Green Screen. Green Screen Naturfilm Alsion, der var arrangeret af House of Science, markerede dermed begyndelsen på Naturvidenskabsfestivalen 2018, hvor temaet i år er ’Den yderste grænse’, hvilket man bl.a. kunne få en smagsprøve på. En anden ting, som man kunne få en smagsprøve på, var insekter som græshopper og myre samt melorme, som blev præsenteret som fremtidens bæredygtige kilde til proteiner, og for nogle af de besøgende var det en personlig yder grænse, som blev udfordret der.

I løbet af formiddagen blev der vist to naturfilm, og når der var pause fra filmene, kunne de besøgende opleve alt fra little bits og virtual reality spil til skadedyrsbekæmpelse og ornitologisk forening ved den naturfaglige messe, hvor flere stande var sat op ude foran koncertsalen i Alsion. I standene stod Sønderborg Forsyning, Ornitologisk Forening for Als og Sundeved, Naturskolerne i Sønderborg, Plastic Change og mange flere, så der var rigeligt at spørge ind til og blive klogere på. Der var også besøg fra Nordals-Skolen, som havde en gruppe af elever, der til dagligt går i en såkaldt udeklasse, som ofte er ude at have undervisning i naturen, til at komme og fortælle om det, som de havde oplevet og arbejdet med.

Aftenarrangement for nysgerrige borgere

Arrangementet var todelt og foregik både om formiddagen, hvor det primært var skoleklasser, som var inviteret indenfor til både naturfilm og naturfaglig messe. Derudover var der et aftenprogram, hvor nysgerrige borgere og andre interesserede havde mulighed for at komme forbi til gratis fremvisning af 2 naturfilm samt en mindre naturfaglig messe. Her var der mulighed for at skolebørnene kunne tage deres forældre og familie med ind for at se, hvad de havde oplevet om formiddagen.

26. september 2018

Billeder fra Green Screen

Herunder kan en række billeder ses fra eventet om formiddagen. 

Cookiepolitik