Grønne millioner på vej

Pensionskassen PKAs grønne energifond, SustainSolutions, ser mod Sønderborg for at foretage grønne investeringer og har lagt 12 mio. kr. til at energirenovere boliger i Sønderborg. 

Sønderborg er en grøn foregangsby, og snart kan flere borgere se frem til en bolig med et sundere indeklima, en mindre energiregning og miljøpåvirkning.

Ejerforeningen Ringparken i det centrale Sønderborg er én af de foreninger, som kan glæde sig til at spare på varmeregningen og få et sundere indeklima. De 76 lejligheder skal isoleres fra kælder til kvist, og så skal varmecentralen igennem en energivenlig forvandling. Energirenoveringen kommer til at skabe en CO2-besparelse på ca. 30 tons om året, hvilket svarer til udledningen fra 780 køreture mellem Sønderborg og København. 

Bestyrelsesformand i Ringparken, Bente Reib, glæder sig over, at Ejerforeningen Ringparken kommer til at bidrage til den grønne omstilling:

 ”Midlerne fra PKA’s energifond har gjort det muligt at handle på vores ønske om at blive en mere klimavenlig ejerforening og få en bedre energimærkning”, fortæller Bente Reib.

Det er ikke kun bygningerne, som står over for en bedre energimærkning. Beboerne kan nemlig også få et A+ stempel i karakterbogen, når de skal på skolebænken med ProjectZero. Her skal de lære om energiadfærd, og hvordan man bedst muligt sparer på energien.

Projektleder hos ProjectZero, Henrik Bielefeldt, mener der er grobund for, at pensionsmidlerne kan være med til skabe endnu flere energibesparelser i Sønderborg-området, og han glæder sig til at se resultatet af projektet:

”Det er både rigtig spændende og vigtigt at arbejde med beboernes adfærd, når der energirenoveres. Det sikrer et bedre resultat for alle parter. Vi ved, at finansiering altid er en vigtig del ved energirenoveringer, og derfor er det spændende at have en investor med som PKA’s energifond, der forstår at skabe fordele for både lejere og udlejere”, fortæller Henrik Bielefeldt. 

Energirenoveringen i Ringparken er gået i gang og forventes afsluttet ultimo september. Forløbet med beboerne energiadfærd forventes at gå i gang ultimo oktober 2018, når varmeforbruget begynder at stige.

Ikke første gang i Sønderborg

Samlet har PKA´s energifond været med til at energirenovere 500 boliger i tre store renoveringsprojekter i Sønderborg Andelsboligforening og Ejerforeningen Ringparken:

”Det er fantastisk at være med til at realisere grønne boliger i en by som Sønderborg, der med ProjectZero går forrest på klimaområdet både i forhold til lokalt engagement og konkret handling”, siger Christian Niepoort, CEO for PKA’s energifond.

Projekterne er skruet sammen således, at boligforeningerne får en fuld finansieret energirenovering, som bliver betalt tilbage med udbyttet fra energibesparelsen. På den måde kan en boligforening undgå huslejestigninger og ekstraudgifter i forbindelse med en energirenovering. Projekterne er en del af PKA’s investeringer i den grønne omstilling og bidrager samtidig til Sønderborg-områdets klimaambitioner.

”Den måde en energirenovering finansieres på, gennem energibesparelsen, er en rigtig god metode, der både sikre beboer og udlejer en fordel. Vi ser det som en god metode til at skabe endnu mere grøn omstilling i Sønderborg-området. Så vi tror på, at vi kan finde flere projekter sammen i fremtiden”, siger Henrik Bielefeldt, projektleder hos ProjectZero.

26. september 2018

SustainSolutions

SustainSolutions tilbyder totalløsninger inden for energirenovering.

I 2015 investerede pensionsselskabet PKA 300 mio. kr. i SustainSolutions, som finansierer investeringerne i energirenoveringerne og kan garantere energibesparelserne.

SustainSolutions energirenoverer boligforeninger, institutioner, kommuner og virksomheder.

Læs mere her: SustaionSolution

Udlejere energirenoverer

Er du udlejer?

Som udlejer kan du med fordel lægge en plan for dine ejendommes energitilstand og vejlede dine lejere i god energiadfærd. Så sikrer du nemlig to ting:

Tiltræk de stabile lejere - og hold på dem
Når du energirenoverer dine ejendomme, bliver de mere attraktive for lejerne, fordi de får bedre komfort og lavere omkostninger til el, vand og varme.

Sørg for, at dine ejendomme ikke taber værdi 
Klimakloge istandsættelser er med til at fremtidssikre din investering. Både i form af bedre komfort, mere tilfredse lejere og en øget ejendomsværdi, hvis du en dag vil sælge.

Cookiepolitik