Følg solcellepark under etablering i Glansager

For at kunne følge etableringen af Better Energys megastore solcellepark i Glansager, er der sat et kamera op, og hver 14. dag vil vi vise fremdriften.

Af Henrik Bielefeldt

Solcelleparken etableres i løbet af efteråret 2018 og er et 35,3 ha stort jordbaseret solcelleanlæg. Anlægget vil, når det er færdigt, bestå af 72.160 solcellemoduler med en samlet produktion på ca. 22 MW. Anlæggets strømproduktion svarer til 6.000 familiers årlige strømforbrug.

Med det nye anlæg mere end fordobles solcellekapaciteten i Sønderborg-området. Den nuværende kapacitet udgør ca. 19 MW og består af tagbaserede systemer på parcelhuse, boligforeninger, skoler og virksomheder samt jordbaserede anlæg ved bl.a. Danfoss, Linak, Danbo og områdets landmænd.  

 

 

På videoen kan man se, at byggeriet af solcelleanlægget allerede er igang. Over de kommende måneder skal 72.160 solceller monteres på stolper i en maksimal højde på 3 meter. Anlægget vil være sydvendt og solcellepanelerne skal opstilles i lige, parallelle rækker. Solcelleanlægget består af solcellepaneler på piloterede stativer, som forankres i jorden i en dybde af ca. 1,5-2 meter under terræn. Derudover består anlægget af el-kabler, invertere, hvor den producerede jævnstrøm omdannes til vekselstrøm samt transformere.

Anlægget forventes net-tilsluttet inden årsskiftet 2018/19 og vil dermed tælle med i Sønderborgs CO2-opgørelser fra 2019, hvor det forventes at reducere områdets CO2-udledning med op til ca. 10.000 ton CO2 årligt de kommende 25 år.

12. september 2018

AT Solar er en del af Better Energy

Better Energy A/S er en dansk virksomhedsgruppe, som bl.a. omfatter AT Solar i Sønderborg. Better Energy har udover Sønderborg også kontorer i Vejle og København. Læs selskabets årsrapport og bliv klogere på både selskabets aktiviteter, fokus og regnskaber. 

Læs mere om Better Energy A/S på selskabets hjemmeside.

Læs mere om AT Solar Aps på selskabets hjemmeside.

Glansager Energy Valley

Solcelleparken sætter også turbo på transformationen af det tidligere industriområde øst for Vollerup. Området omfatter allerede Solparken med 10.000 m2 solvarmepaneler og forgasnings-demonstrationsanlægget ved Skovbyvej. I løbet af efteråret forventes Nature Energy at tage første spadestik til det nye biogas-anlæg, som etableres øst for solcelleparken og Sønderborg Forsynings genanvendelsesstation i Glansager.

”Glansager Energy Valley” har hermed potentialer for afprøvning af nye integrerede energiløsninger, nye symbioser mellem de enkelte anlæg og styrket tiltrækning af besøgende gæster. 

Cookiepolitik