Få styr på energien

Uanset om du går i salgstanker eller blot ønsker mere viden om dine muligheder for at energioptimere dit hus, er det en god ide at få lavet et energimærke af dit hus.

Når boligen skal opdateres, kan et energimærke være et rigtig godt udgangspunkt. 

”Ved at få lavet et energimærke af huset får du udarbejdet en oversigt over de rentable energirenoveringer for dit hus”, udtaler Gert Backmann fra Botjek og fortsætter: ”Der kan være mange penge at spare for et almindeligt parcelhus, men også hvis du påtænker at sælge, så har dit energimærke indflydelse på prisen”.

Du kan læse mere om energimærket og se potentialet for dit eget hus her: sparenergi.dk

Tal fra energistyrelsen viser, at man med en fuld energirenovering typisk kan rykke et ikke-istandsat hus fra energimærke G til C. 

Står du og skal sælge din bolig eller går i salgstanker, kan energimærket også være værdifuldt for dig. Typisk har energimærket indflydelse på både salgspris og liggetid for boligen. 

I mange banker er det også muligt at låne til energirenoveringer, og et energimærke er et godt udgangspunkt for et møde med banken.

"Vi låner meget gerne penge ud til energiforbedringer. Hvis kunden har et energimærke med under armen, er det kun nemmere for os at se den gode investering. Investering i energirenoveringer i boligen er jo kun med til at løfte værdien af boligen, og det er jo positivt for os, da vi ofte teoretisk set ejer boligen.
Desuden bakker vi gerne op om hele områdets ProjectZero-vision om at gå forrest med grøn tænkning og CO2-neutralitet i 2029.", siger Morten Vestergaard, underdirektør i Broager Sparekasse.

Bor du til leje, skal ejendommen du bor i have et energimærke. Her kan du som lejer læse om de tiltag, der er rentable for ejendommen. Med den i hånden kan du tale med din udlejer om at energirenovere lejemålet, således at huslejen måske bliver højere, men din energiregning til gengæld falder.

Ofte følger der også et bedre indeklima med ved at energirenovere, således det ikke kun er energiregningen, der bliver bedre, men hele boligen. 

Energimærkning af boliger

Brug energimærkningen til at finde ud af, hvordan din bolig bruger mindre varme, og hvordan du får et sundere hus.

Hvad viser energimærket?

Boligens energimærke fortæller om ejendommens energimæssige tilstand ud fra:

  • Samlet vurdering af husets tilstand på en skala fra A til G, hvor A er delt op i A2020, A2015 og A2010

  • Forslag til energiforbedringer, der kan betale sig

Skalaen

A2020 er det laveste energiforbrug og G det højeste. 

Skala for energimærkning af bygninger

Kilde: sparenergi.dk

Cookiepolitik