Stenagercenteret har fokus på energi

SIB Byggeri bygger Stenagercenteret for Hanssen Ejendomme, hvor blandt andet MaxiZoo, BabySam, Bone´s og Bowl´n´Fun kommer til at etablere sig.

Af Kristian Krogh

Lars Juhl, projektchef hos SIB Byggeri.

Hanssen Ejendomme investerer et trecifret millionbeløb i 8.000 kvm nybyggeri, hvor der bliver tænkt på energien. Byggeriet ligger på hjørnet af Stenager og Grundtvigs Allé i Sønderborg og bliver opført i totalentreprise af det lokale entreprenørfirma, SIB Byggeri. 

Underetagen skal stå færdigt til oktober, og første etage skal være færdigt engang i det nye år. Under hele processen har SIB byggeri op til 60 personer på pladsen til at få byggeriet færdigt. 

Lars Juhl udtaler: "Vi i SIB Byggeri tænker meget på energi. Det er derfor vigtigt, at de byggerier, som vi er med til at opføre og har totalentreprise på, også tænker energien ind i deres bygning."

Energiforbruget er lavt

Energiforbruget i bygningen er beregnet til 28,9 kWh/m2år, hvilket er noget lavere end kravet på 41,1 kWh/m2år for Energiklasse 2015 også kaldet BR15. For at opnå Lavenergiklasse 2020 og kaldet BR20 skal man under 25,0 kWh/m2år.

Stenagercenterets lejere MaxiZoo, BabySam, Bone's og Bowl´n´Fun har indtil videre givet udtryk gennem Elektrikeren Sønderborg A/S, at der skal LED som grundbelysnig samt spots. Bygningen har fjernvarme og ventilation med varmegenvinding.

SIB byggeri har tidligere bygget ZERO+ huset, som producerer mere energi, end det bruger. De har bygget SAAB Sønderborg og skal stå for de 44 nye lejligheder, hvor teknikum tidligere lå. 

 

30. maj 2018

SIB - Sønderborg Ingeniør- & byggeforretning A/S

SIB Byggeri er en moderne byggevirksomhed med egne håndværkere inden for alle faggrupper. På egen tegnestue udvikles kreative projekter til inspiration for bygherren. SIB Byggeri søger konstant udvikling i visionære omgivelser og sætter fokus på at levere kvalitetsbyggeri til konkurrencedygtige priser til tiden. Med huset vil SIB Byggeri vise, at man kan bygge miljø og energirigtigt uden at gå på kompromis.

Billeder fra byggeriet

Cookiepolitik